De laatste updates over de reactie van de KABK met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus vind je hier

Op doctoraatsniveau bieden wij het programma PhdArts in samenwerking met de Universiteit Leiden.

Daarnaast is het mogelijk om in samenwerking met de Universiteit Leiden een double degree te behalen. (Na het succesvol afronden van het vierjarige traject ontvangen de studenten zowel een bachelordiploma van de KABK als een bachelordiploma van de Universiteit Leiden: BA Beeldende Kunst & BA Kunst, Media en Maatschappij).

Tot slot bieden we verschillende voortrajecten:

De bacheloropleidingen duren 4 jaar. De masteropleidingen duren 2 jaar, met uitzondering van de Master Type & Media; deze duurt 1 jaar.

Ja, het is mogelijk om deeltijd te studeren binnen de studierichtingen Beeldende Kunst en Fotografie.

Let op: het is niet mogelijk om deeltijd te studeren wanneer je een verblijfsvergunning nodig hebt om te studeren in Nederland.

Ja dat kan!
Onze eerstvolgende Open Dag vindt plaats in november 2023.
Daarnaast zijn de KABK-tours, en de eindexamententoonstelling (Graduation Show) geschikte momenten om de academie te bezoeken en kennis te maken met onze opleidingen.
Kijk in onze agenda voor de meest recente updates over deze evenementen of schrijf je in voor updates.

Onze bachelor-, en masteropleidingen starten in september.

Nee, maar wij bieden wel informatie verzameld over studentenhuisvesting in Den Haag.

Let op: er is een tekort aan studentenwoningen in Den Haag. Zorg ervoor dat je direct op zoek gaat naar huisvesting, zodra je toegelaten bent op de KABK.

De KABK beschikt over uitstekende werkplaatsfaciliteiten; van het 3D Lab tot de Keramiekwerkplaats, van textielwerkplaatsen tot drukwerkplaatsen, maar ook fotografiewerkplaatsen en nog veel meer.

Andere faciliteiten zijn o.a. uitleen en materiaalwinkel, kopieerfaciliteiten, een bibliotheek en een kantine. Elke student krijgt een persoonlijke studentenkaart, die gebruikt kan worden voor printen e.d.

Ongeveer 64% van de studentenpopulatie is niet-Nederlands.

Alle bachelor- en masteropleidingen worden in het Engels gegeven.

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) verwelkomt kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs (leeftijden 10 tot 12 jaar) in de Kids Club, en heeft ook speciale programma's voor middelbare scholieren die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van hun artistieke expressie maar beperkte mogelijkheden krijgen binnen hun eigen schoolcurriculum.

Wij bieden de volgende voortrajecten aan:

Ja. Kijk voor meer informatie op de pagina Oriëntatiecursus.

Nee.

De KABK heeft een samenwerkingsverband met de Universiteit Leiden. Helaas is het niet mogelijk voor studenten van andere onderwijsinstellingen om keuzevakken te volgen bij de KABK.