Studieprofiel Textiel en Mode

De afdeling Textiel en Mode aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) heeft een sterk eigenzinnig profiel. De combinatie van twee disciplines binnen één afdeling is uniek in Nederland en bepalend voor het curriculum van de opleiding.

In vier jaar tijd word je getraind in het herkennen en ontwikkelen van je authentieke talent en je kritische visie op textiel, mode en de tijdsgeest. Hierbij doe je diepgaand onderzoek naar de rol en relevantie van mode en textiel in de maatschappij van vroeger, van nu en in de toekomst. Uiteindelijk studeer je af met een collectie die jouw kritische en persoonlijke visie verbeeldt en waarmee jij jezelf onderscheidend en betekenisvol kunt positioneren in het professionele veld.

Studenten, docenten en afdelingscoördinatoren vertellen er meer over deze opleiding in onderstaande video:

Specificaties

Graad

Bachelor of Arts

Opleidingsduur

4 jaar voltijd

Studielast

Startmoment

september

Kosten

Voertaal

Engels (Taaleisen)

Opleiding / CROHO

B Vormgeving / 39111

Meer inzichten in deze opleiding

Luister naar een gesprek met Sophia Bogstedt en Ieva Drobenkaitė, tweedejaarsstudenten Textile en Mode, die vertellen over hun persoonlijke benadering van mode- en textielontwerp en over de algemene structuur van hun opleiding.

screenshot Graduation Catalogue Bachelor Textile & Fashion
screenshot Graduation Catalogue

Publicatie - 'What to design in a world of plenty?'

Deze publicatie toont de uitkomst van de masterclass die Hella Jongerius gaf aan studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, november 2019. Deze Masterclass was mede mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.

Een kijkje in de Textiel en Mode afdeling aan de KABK

Op uitnodiging van de afdeling Textiel en Mode verzorgde Hella Jongerius een interdisciplinaire Masterclass aan studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in november 2019.

Deze Masterclass was mede mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.


Textiel- en mode-alumni Ireneo Ciammella, Rianne Zijderveld en Lotte Mostert delen hun ervaringen en geven tips aan de huidige studenten van de afdeling Textile en Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK)

Professioneel Perspectief

Het doel van de Bachelor Textiel en Mode is om studenten op te leiden tot onafhankelijke en professionele ontwerpers. We begeleiden hun individuele ontwikkelingsproces in een semiprofessionele context.

De focus ligt voor beide studierichtingen op de noodzakelijke en specifieke vaardigheden van het ambacht, met de nadruk op artistieke authenticiteit en biedt een zeer breed spectrum aan professionele mogelijkheden, waaronder ontwerpen van industriële producten, product- en collectieontwikkeling en autonoom ontwerpen.