Studieprofiel Textiel & Mode

De afdeling Textiel en Mode aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) heeft een sterk eigenzinnig profiel. De combinatie van twee disciplines binnen één afdeling is uniek in Nederland en bepalend voor het curriculum van de opleiding.

In vier jaar tijd word je getraind in het herkennen en ontwikkelen van je authentieke talent en je kritische visie op textiel, mode en de tijdsgeest. Hierbij doe je diepgaand onderzoek naar de rol en relevantie van mode en textiel in de maatschappij van vroeger, van nu en in de toekomst. Uiteindelijk studeer je af met een collectie die jouw kritische en persoonlijke visie verbeeldt en waarmee jij jezelf onderscheidend en betekenisvol kunt positioneren in het professionele veld.

Lees meer over het studieprogramma van de Bachelor Textiel & Mode

Specificaties

Taal

Opleidingsduur

4 jaar voltijd

Afdelingshoofd

Mark van Vorstenbos

Diploma

Bachelor of Arts

CROHO

39111

Studierichtingen

Textielontwerp
Modeontwerp

Kosten

Een kijkje in de Textiel & Mode afdeling aan de KABK

Op uitnodiging van de afdeling Textiel & Mode verzorgde Hella Jongerius een interdisciplinaire Masterclass aan studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in november 2019.

Deze Masterclass was mede mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.


Textiel- en mode-alumni Ireneo Ciammella, Rianne Zijderveld en Lotte Mostert delen hun ervaringen en geven tips aan de huidige studenten van de afdeling Textile & Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK)

Modeshows

Professioneel Perspectief

Het doel van de Bachelor Textiel & Mode is om studenten op te leiden tot onafhankelijke en professionele ontwerpers. We begeleiden hun individuele ontwikkelingsproces in een semiprofessionele context.

De focus ligt voor beide studierichtingen op de noodzakelijke en specifieke vaardigheden van het ambacht, met de nadruk op artistieke authenticiteit en biedt een zeer breed spectrum aan professionele mogelijkheden, waaronder ontwerpen van industriële producten, product- en collectieontwikkeling en autonoom ontwerpen.

Publicatie - 'What to design in a world of plenty?'

Deze publicatie toont de uitkomst van de masterclass die Hella Jongerius gaf aan studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, november 2019. Deze Masterclass was mede mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.

KABK Textiel & Mode op social media