Studieprofiel Textiel & Mode

Textiel en mode kunnen worden gezien als een visuele taal die de tijdsgeest weergeeft, gekoppeld aan materialiteit, ambacht en traditie. Tijdens de vierjarige Bachelor Textiel & Mode aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK), wordt je gecoacht en aangemoedigd om jouw persoonlijke mening, stijl en creatieve signatuur te ontwikkelen.

Als textiel- en modeontwerper bestudeer je sociologie, antropologie, semiotiek, psychologie en visuele cultuur en werk je met concepten zoals materiaal, vorm, structuur en omgeving, of het nu gaat om de aankleding van het menselijk lichaam of een interieur, het ontwerpen van mode, textiel of je autonome expressie. Deze opleiding is gericht op innovatief, nauwkeurig en relevant hedendaags ontwerpen.

Lees meer over het studieprogramma van de Bachelor Textiel & Mode

Specificaties

Taal

Engels

Opleidingsduur

4 jaar voltijd

Afdelingshoofd

Mark van Vorstenbos

Diploma

Bachelor of Arts

Studierichtingen

Textielontwerp
Modeontwerp

CROHO

39111

Kosten

Een kijkje in de Textiel & Mode afdeling aan de KABK

Textiel- en mode-alumni Ireneo Ciammella, Rianne Zijderveld en Lotte Mostert delen hun ervaringen en geven tips aan de huidige studenten van de afdeling Textile & Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK)

Professioneel Perspectief

Het doel van de Bachelor Textiel & Mode is om studenten op te leiden tot onafhankelijke en professionele ontwerpers. We begeleiden hun individuele ontwikkelingsproces in een semiprofessionele context.

De focus ligt voor beide studierichtingen op de noodzakelijke en specifieke vaardigheden van het ambacht, met de nadruk op artistieke authenticiteit en biedt een zeer breed spectrum aan professionele mogelijkheden, waaronder ontwerpen van industriële producten, product- en collectieontwikkeling en autonoom ontwerpen.

Modeshows

KABK Textiel & Mode op social media