Internationale strategie

Kunst en vormgeving zijn bij uitstek internationale disciplines.
De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) heeft dan ook een zeer internationale oriëntatie.

Onze internationale ambitie is terug te zien in de samenstelling van ons curriculum, de studentenpopulatie (circa 56% is van niet-Nederlandse afkomst) en het feit dat alle lessen worden gegeven in het Engels.

Academisch jaar 2019/2020

Totaal aantal Bachelor- en Masterstudenten

905

Nationaliteiten

circa 60

Internationale studenten

65%

EU-studenten

Vooral uit Frankrijk, Italië, Duitsland en Poland

Non-EU-studenten

Vooral uit Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Rusland en China

Samenwerking en uitwisseling

De KABK werkt nauw samen met internationale partners, kunstacademies van topniveau. Hierdoor bieden we een aantrekkelijk internationaal uitwisselingsprogramma voor studenten, (gast)docenten en andere medewerkers.

Alle onderwijsafdelingen en kwaliteitszorg, internationalisering en de werkplaatsen van de KABK werken actief samen met internationale collega’s. Hierdoor worden ontwikkelingen op artistiek-inhoudelijk en pedagogisch gebied, en innovaties in bijvoorbeeld (materiaal)onderzoek in internationaal verband gevolgd en aangescherpt.

Zie een lijst met onze Erasmus- en non-Erasmus partners.

Voor studenten

Studiereizen worden vanaf het eerste jaar georganiseerd naar kunst- en designbeurzen zoals de Documenta in Kassel, de Biennale in Venetië, het Fotofestival in Arles en het Festival International de L’affiche et du Graphisme in Chaumont.

Studenten en alumni worden expliciet aangemoedigd deel te nemen aan buitenlandse wedstrijden, tentoonstellingen, artist-in-residencies en uitwisselingsprojecten.

Buitenlandse stages worden door studenten zelf geregeld en georganiseerd in samenwerking met docenten en International Office.

Voor docenten en medewerkers

Uitwisseling door docenten en stafmedewerkers met collega’s van internationale academies gebeurt regelmatig op de KABK. Er worden bezoekersprogramma’s en expertmeetings georganiseerd en gastdocentschappen uitgewisseld.

Interesse in een uitwisseling met de KABK? Neem contact op met Aparajita Dutta via exchange@kabk.nl

Gerelateerde links

Vragen?

Contact

Neem contact op met het International Office van de KABK via international@kabk.nl en/of exchange@kabk.nl