Service voor KABK alumni

Alumni van de KABK gaan na hun afstuderen overal ter wereld aan de slag. Ons netwerk bestaat inmiddels uit meer dan 14.000 afgestudeerde kunstenaars en ontwerpers.

We bieden onze alumni een aantal voordelen, zo kunnen zij in het eerste jaar na hun afstuderen gebruikmaken van alle werkplaatsen op de academie. Ook organiseren we regelmatig alumni-activiteiten en betrekken we hen als gastdocent bij het onderwijs, bij publicaties en evenementen.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze Alumni nieuwsbrief en blijf op de hoogte van activiteiten, evenementen en nieuws!

Select the department you graduated from:
Fields marked with an * are required

Betaalde opdrachten

Regelmatig ontvangen we aanvragen van opdrachtgevers, die geschikte kunstenaars of ontwerpers zoeken voor betaalde opdrachten. Geselecteerde oproepen worden via bovengenoemde nieuwsbrief gedeeld. Soms bemiddelen wij persoonlijk tussen opdrachtgever en alumnus.

Na je afstuderen: Post-graduate en Master programma’s in het buitenland

Wil je na je afstuderen verder studeren in het buitenland? Er zijn diverse kwalitatief hoogwaardige buitenlandse vervolgopleidingen mogelijk. Een tijdige voorbereiding is hierbij noodzakelijk. De meeste selecties bij de buitenlandse post-graduate opleidingen vinden al vanaf januari plaats. Dit betekent dat je aan het begin van je eindexamenjaar al moet beginnen met oriënteren.. Je kunt zoeken via:

Fondsen en beurzen

Aan een internationale vervolgopleiding studeren is een kostbare zaak. Het is niet ongebruikelijk dat een student voor één academisch jaar gemiddeld €30.000,- nodig heeft voor het collegegeld en de reis- en verblijfkosten. Er zijn diverse fondsen waar een beroep op kan worden gedaan om de begroting sluitend te krijgen. Het is toegestaan om bij meerdere fondsen tegelijk een aanvraag in te dienen.

Kijk voor meer fondsen op www.grantopener.nl

Veel informatie over criteria en procedures is te verkrijgen bij het International Office.


VSBfonds

VSBfonds heeft een beurs voor studie of onderzoek in het buitenland. Met een VSBfonds Beurs kun je na afronding van je opleiding aan een Nederlandse hogeschool of universiteit in het buitenland verder studeren of onderzoek doen.

Aanvragen kan t/m 1 maart 2020

Vanaf september 2019 start een nieuwe aanvraagronde voor studenten die na 1 juli 2020 willen starten met een buitenlandse studie of onderzoek. De selectie vindt plaats in maart 2020.

Voor meer informatie neem contact op met Aparajita Dutta, Hoofd International Office, Hogeschool der Kunsten Den Haag.

Questions?

Contact

For questions and information you can contact us via alumni@kabk.nl