Wil je toelating doen voor een van de opleidingen van de KABK? Kies een programma of lees eerst de informatie over de toelatingsprocedure, toelatingseisen en aanmeldingsdata.

Aanmelding en toelating

Hieronder zetten we stapsgewijs uiteen hoe de toelatingsprocedure van de KABK werkt.

Studielink is het algemene systeem voor inschrijving en aanmelding bij alle niet-particuliere instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

  • Maak een Studielink-account aan: geef persoonlijke gegevens zoals vermeld in je paspoort of ID-kaart en gegevens over je vooropleiding (school, diploma’s en examenresultaten) op.

    Officiële inwoners van Nederland moeten hun DigiD gebruiken om in te loggen bij Studielink. Internationale studenten maken een account aan met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Zodra je een account hebt, kun je een ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ door de opleiding van jouw keuze op te geven bij ‘Koninklijke Academie / Koninklijk Conservatorium Den Haag’. Volg de stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding.
    Gedetailleerde instructies en hulp bij de procedure vind je op de website van Studielink.

Meld je aan via Studielink

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een e-mail van de Studentenadministratie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met instructies over het indienen van je portfolio, motivatiebrief en in sommige gevallen een opdracht of andere gerelateerde documenten.

LET OP! Elke opleiding heeft haar eigen eisen; de desbetreffende informatie staat op de Toelatingseisen pagina van elke opleiding.

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een dag met een toelatingsexamen of gesprek bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In de meeste gevallen betekent dit een presentatie van werk (portfolio), een opdracht en een gesprek.

LET OP! Elke opleiding heeft haar eigen eisen; de desbetreffende informatie staat op de Toelatingseisen pagina van elke opleiding.

Algemene toelatingseisen (bacheloropleidingen)

Om je te kunnen aanmelden voor een bacheloropleiding moet je in het bezit te zijn van een diploma VWO, HAVO, MBO-4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Als je geen sufficiënt diploma hebt is het mogelijk een test te maken bij de KABK, waarbij wordt gekeken of je toch aan het vereiste niveau voldoet. Voor iedere studie word je uitgenodigd voor een toelatingsexamen (o.a. portfolio, opdracht en interview). Als je die succesvol hebt afgerond, ontvang je een uitnodiging voor de start van het nieuwe schooljaar.

Algemene toelatingseisen (masteropleidingen)

Ook voordat je aan een masteropleiding kunt beginnen, is het van belang dat je een succesvol toelatingsexamen aflegt (o.a. portfolio en interview)

Taalniveau

Voor zowel de bachelor- als masteropleidingen moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie aan de Koninklijke Academie te mogen volgen.

Je niveau van de Engelse taal wordt tijdens het toelatingsgesprek op de academie beoordeeld. Je Engels moet aan IELTS 6.0 (overall score) of TOEFL 80 (internet-based test) of TOEFL 550 (paper-based test) voldoen.

Alle niet-EER kandidaten moeten een TOEFL/IELTS test score inleveren.

Aanmeldingsdata

Aanmeldingsdata voor bachelor- en masteropleidingen zijn per afdeling verschillend. De volgende data gelden als uiterste deadline voor het volledig doorlopen voor het aanmeldingsprocedure, zoals het indienen van je portfolio, motivatiebrief en in sommige gevallen een opdracht of andere gerelateerde documenten.

Aanmeldingsdata bacheloropleidingen

Non EU/EEAEU/EEA
Bachelor ArtScience1 mei1 mei
Beeldende Kunst1 mei1 mei
Interactive/Media/Design1 april25 juni
Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen1 april1 juli
Fotografie1 mei1 mei
Grafisch Ontwerpen29 maart29 mei
Textiel en Mode6 maart29 mei

Aanmeldingsdata masteropleidingen

Non EU/EEAEU/EEA
Master ArtScience1 mei1 mei
Artistic Research1 maart1 mei
Industrial Design1 maart1 mei
Interior Architecture (INSIDE)1 maart1 mei
Photography & Society1 maart1 mei
Non Linear Narrative1 maart1 mei
Type Media31 januari31 januari

Zie ook

Vragen of opmerkingen?

Contact

Bekijk de FAQ of neem contact op met de studentenadministratie en/of international office.