Aanmelden voor het studiejaar 2025 – 2026 is mogelijk vanaf 1 oktober 2024.
Volg de stappen zoals vermeld in de aanmeldingsprocedure per opleiding (via de knop Aanmelden rechtsboven elke pagina) of kies een opleiding en lees verder voor meer informatie.
De uiterste datum voor het indienen van je aanmelding is 1 maart.
Aanmeldingen die tussen 1 maart en 1 mei binnenkomen, worden alleen in behandeling genomen als er een plek vrijkomt.
Meer informatie over de deadlines en toelatingseisen kun je vinden op de pagina van de opleiding waarvoor je je wilt aanmelden.
Als je je wilt aanmelden voor een bacheloropleiding aan de KABK moet je in het bezit zijn van een VWO, HAVO of MBO-4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma.
Bekijk de Nederlandse waardering van buitenlandse diploma’s op de Nuffic-website.
Als je het vereiste diploma niet hebt, vermeld dit dan tijdens je toelatingsgesprek. In uitzonderlijke gevallen kan de afdeling besluiten om je de mogelijkheid te bieden door middel van een officiële competentietest aan te tonen dat je toch aan het vereiste niveau voldoet.
Kijk voor alle aanvullende informatie op de pagina met toelatingseisen voor de bacheloropleiding van je keuze.
Je moet minimaal een bachelordiploma hebben. Sommige programma's hebben aanvullende eisen in verband met het vakgebied van je bachelordiploma.
Kijk voor alle aanvullende informatie op de pagina met toelatingseisen voor de masteropleiding van je keuze.
Voor zowel de bachelor- als masteropleidingen moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie aan de Koninklijke Academie te mogen volgen.
Bekijk de informatie over de minimum taaleisen, welke tests/certificaten we accepteren en wie moet een certificaat/testresultaat inleveren en wanneer onder taaleisen Engelstalige opleidingen.
Voor vragen met betrekking tot een opleiding en/of de structuur van de studie kan je een e-mail sturen naar de coördinator van de afdeling van je interesse. De contactgegevens van elke coördinator vind je onderaan elke webpagina van de opleiding of op dit overzicht met contactgegevens.
Praktische informatie over zaken als huisvesting, verblijfsvergunning, verzekering vind je onder Praktische zaken pagina's en voor gerelateerde vragen en andere algemene vragen over de aanmeldingsprocedure kun je contact opnemen met de studentenadministratie@kabk.nl.
Ja dat kan!
De Open Dag, de KABK-tours en de eindexamententoonstelling (Graduation Show) zijn geschikte momenten om de academie te bezoeken en kennis te maken met onze opleidingen.
Kijk in onze agenda voor de meest recente updates over deze evenementen en schrijf je in voor updates over onze voorlichtingsactiviteiten.
Het toelatingsexamen verschilt per opleiding. Zodra je je hebt aangemeld voor één van onze opleidingen via Studielink ontvang je een e-mail met daarin uitgebreide informatie over de toelatingsprocedure.
In principe wordt je eerst gevraagd om een portfolio te uploaden via ons online aanmeldsysteem Osiris. Als je wordt geselecteerd, krijg je een uitnodiging voor een toelatingsexamen/interview. Hierin wordt je gevraagd om je portfolio te presenteren en in sommige gevallen ook om extra opdrachten uit te voeren.
De geselecteerde kandidaten die worden uitgenodigd voor het toelatingsexamen/interview, ontvangen per e-mail relevante informatie.
De toelatingsexamens vinden plaats vanaf januari t/m mei. Data verschillen per opleiding en worden gecommuniceerd per mail tijdens je aanmeldingsprocedure.
Ja, dat kan.
Ook als je al een jaar of een gedeelte van een jaar aan een andere academie hebt gestudeerd, dien je de normale aanmeldprocedure door te lopen (aanmelding via Studielink, indienen van portfolio, cv en motivatiebrief).
Wanneer je wordt toegelaten beslist de afdeling of je in een hoger jaar kunt instromen.
Je kan ervoor kiezen om je aan te melden voor een voorbereidingscursus zoals de Oriëntatiecursus (semestercursus) of het Voorbereidend Jaar (eenjarige cursus).
Deze voortrajecten zijn geschikt als je graag aan een kunstacademie wil studeren, maar nog niet weet welke opleiding bij je past. Of als je aan je portfolio wil werken. Al onze voortrajecten hebben een toelatingsprocedure.
Lees meer over de algemene toelatingsvoorwaarden en de specifieke portfolio-eisen van de afstudeerrichting Grafisch Ontwerpen.
Lees meer over de algemene toelatingsvoorwaarden en de specifieke portfolio-eisen van de afstudeerrichting Fotografie.
Lees meer over de algemene toelatingsvoorwaarden en de specifieke portfolio-eisen van de afstudeerrichting Interactive Media Design.
Lees meer over de algemene toelatingsvoorwaarden en de specifieke portfolio-eisen van de afstudeerrichting Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen.
Lees meer over de algemene toelatingsvoorwaarden en de specifieke portfolio-eisen van de afstudeerrichting Textiel en Mode.