Aanmeldingen voor onze bachelor- en masteropleidingen openen op 1 oktober 2020. Volg de stappen zoals vermeld in de aanmeldingsprocedure per opleiding (via de knop Aanmelden rechtsboven elke pagina) of kies een opleiding en lees verder voor meer informatie.

Als je je wilt aanmelden voor een bacheloropleiding aan de KABK moet je in het bezit zijn van een vwo, havo of mbo-4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma.

Bekijk de Nederlandse waardering van buitenlandse diploma’s op de Nuffic-website.

Als je geen niet het juiste diploma hebt, is het mogelijk een test te doen bij de KABK, waarbij wordt gekeken of je toch aan het vereiste niveau voldoet.

Voor alle masterprogramma’s die de academie aanbiedt, geldt dat deelnemers in het bezit moeten zijn van een bachelor diploma op het gebied van de studiekeuze.

Voor zowel de bachelor- als masteropleidingen moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie aan de Koninklijke Academie te mogen volgen. Je niveau van de Engelse taal wordt tijdens het toelatingsgesprek op de academie beoordeeld. Je Engels moet aan IELTS 6.0 (totaalscore) of TOEFL 80 (Internet Based Test) of TOEFL 550 (Paper Based Test) voldoen.

 • EU/EER-kandidaten
  De taalvaardigheid van EU-kandidaten wordt beoordeeld tijdens de toelatingsgesprekken.
 • Niet-EU/EER-kandidaten:
  Alle niet-EU/EER kandidaten moeten een TOEFL/IELTS test score inleveren. Ze worden gevraagd de testresultaten van hun Engelse taalvaardigheid te uploaden tijdens het aanmeldingsproces.
  Deadline om de testresultaten in te dienen is 13 juni 2021.
  Let op: Je certificaat moet geldig zijn bij de start van het academisch jaar, 1 september 2021. IELTS- en TOEFL-resultaten vervallen na 2 jaar.

  Studiekiezers uit landen waar het Engels de officiële voertaal is (Verenigde Staten, UK, Canada, Australia, Nieuw Zeeland) hoeven geen taalvaardigheidstest af te leggen.

Zie voor meer info: Taaleisen Engelstalige opleidingen

Voor vragen met betrekking tot een opleiding en/of de structuur van de studie kan je een e-mail sturen naar de coördinator van de afdeling van je interesse. De contactgegevens van elke coördinator vind je onderaan elke webpagina van de opleiding of op dit overzicht met contactgegevens.

Praktische informatie over zaken als huisvesting, verblijfsvergunning, verzekering vind je onder Praktische zaken pagina's en voor gerelateerde vragen en andere algemene vragen over de aanmeldingsprocedure kun je contact opnemen met de studentenadministratie@kabk.nl.

Het academiegebouw is momenteel aleen toegankelijk voor huidige studenten en medewerkers.
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, biedt de KABK voorlopig geen fysieke voorlichtingsactiviteiten aan in ons gebouw. Alle activiteiten worden online aangeboden en gecommuniceerd via onze officiële sociale mediakanalen en via onze evenementenagenda.

Wil je goed geïnformeerd blijven?
Meld je hier aan zodat wij jou op de hoogte kunnen houden over onze online voorlichtingsactiviteiten.

Het toelatingsexamen verschilt per opleiding. Zodra je je hebt aangemeld voor één van onze opleidingen via Studielink ontvang je een e-mail met daarin uitgebreide informatie over de toelatingsprocedure.

In principe wordt je eerst gevraagd om een portfolio te uploaden via ons online aanmeldsysteem Osiris. Als je wordt geselecteerd, krijg je een uitnodiging voor een toelatingsexamen/interview. Hierin wordt je gevraagd om je portfolio te presenteren en in sommige gevallen ook om extra opdrachten uit te voeren.

Vanwege het coronavirus zullen de toelatingsexamens en -interviews hoogstwaarschijnlijk online worden gehouden via bijvoorbeeld Skype of Microsoft Teams.
De geselecteerde kandidaten die worden uitgenodigd voor het toelatingsexamen/interview, ontvangen per e-mail relevante informatie.

De toelatingsexamens vinden plaats vanaf januari t/m juli. Data verschillen per opleiding en worden gecommuniceerd per mail tijdens jouw aanmeldingsprocedure.

Ja, dat kan.

Ook als je al een jaar of een gedeelte van een jaar aan een andere academie hebt gestudeerd, dien je de normale aanmeldprocedure door te lopen (aanmelding via Studielink, indienen van portfolio, cv en motivatiebrief). Wanneer je wordt toegelaten beslist de afdeling of je in een hoger jaar kunt instromen.

Je kan ervoor kiezen om je aan te melden voor een voorbereidingscursus zoals de Oriëntatiecursus of het Voorbereidend Jaar. Deze voortrajecten zijn geschikt als je graag aan een kunstacademie wil studeren, maar nog niet weet welke opleiding bij je past. Of als je aan je portfolio wil werken. Al onze voortrajecten hebben een toelatingsprocedure.