Aanmeldingen voor onze bachelor- en masteropleidingen zijn op 1 oktober 2022 geopend. Volg de stappen zoals vermeld in de aanmeldingsprocedure per opleiding (via de knop Aanmelden rechtsboven elke pagina) of kies een opleiding en lees verder voor meer informatie.

Als je je wilt aanmelden voor een bacheloropleiding aan de KABK moet je in het bezit zijn van een VWO, HAVO of MBO-4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma.

Bekijk de Nederlandse waardering van buitenlandse diploma’s op de Nuffic-website.

Als je geen niet het juiste diploma hebt, is het mogelijk een test te doen bij de KABK, waarbij wordt gekeken of je toch aan het vereiste niveau voldoet.

Je moet minimaal een bachelordiploma hebben. Sommige programma's hebben aanvullende eisen in verband met het vakgebied van je bachelordiploma. Kijk voor alle aanvullende informatie op de pagina met toelatingseisen voor de masteropleiding van je keuze.

Voor zowel de bachelor- als masteropleidingen moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie aan de Koninklijke Academie te mogen volgen.

Bekijk de informatie over de minimum taaleisen, welke tests/certificaten we accepteren en wie moet een certificaat/testresultaat inleveren en wanneer onder taaleisen Engelstalige opleidingen.

Voor vragen met betrekking tot een opleiding en/of de structuur van de studie kan je een e-mail sturen naar de coördinator van de afdeling van je interesse. De contactgegevens van elke coördinator vind je onderaan elke webpagina van de opleiding of op dit overzicht met contactgegevens.

Praktische informatie over zaken als huisvesting, verblijfsvergunning, verzekering vind je onder Praktische zaken pagina's en voor gerelateerde vragen en andere algemene vragen over de aanmeldingsprocedure kun je contact opnemen met de studentenadministratie@kabk.nl.

Ja, dat kan! Op zaterdag 26 november vindt de Open Dag plaats in ons academiegebouw in Den Haag en er wordt een gedeeltelijk programma online georganiseerd.

Je kan je nu inschrijven voor updates i.v.m. de aankomende Open Dag. Daarnaast informeren we je graag over meerdere voorlichtingsevenementen, zoals de KABK-Tours, online portfolio advies-sessies en online kennismaking evenementen die later in het academisch jaar georganiseerd worden.

Het toelatingsexamen verschilt per opleiding. Zodra je je hebt aangemeld voor één van onze opleidingen via Studielink ontvang je een e-mail met daarin uitgebreide informatie over de toelatingsprocedure.

In principe wordt je eerst gevraagd om een portfolio te uploaden via ons online aanmeldsysteem Osiris. Als je wordt geselecteerd, krijg je een uitnodiging voor een toelatingsexamen/interview. Hierin wordt je gevraagd om je portfolio te presenteren en in sommige gevallen ook om extra opdrachten uit te voeren.

Vanwege het coronavirus zullen de toelatingsexamens en -interviews online worden gehouden via bijvoorbeeld Skype of Microsoft Teams.
De geselecteerde kandidaten die worden uitgenodigd voor het toelatingsexamen/interview, ontvangen per e-mail relevante informatie.

De toelatingsexamens vinden plaats vanaf januari t/m mei. Data verschillen per opleiding en worden gecommuniceerd per mail tijdens je aanmeldingsprocedure.

Ja, dat kan.

Ook als je al een jaar of een gedeelte van een jaar aan een andere academie hebt gestudeerd, dien je de normale aanmeldprocedure door te lopen (aanmelding via Studielink, indienen van portfolio, cv en motivatiebrief).

Wanneer je wordt toegelaten beslist de afdeling of je in een hoger jaar kunt instromen.

Je kan ervoor kiezen om je aan te melden voor een voorbereidingscursus zoals de Oriëntatiecursus (semestercursus) of het Voorbereidend Jaar (eenjarige cursus).

Deze voortrajecten zijn geschikt als je graag aan een kunstacademie wil studeren, maar nog niet weet welke opleiding bij je past. Of als je aan je portfolio wil werken. Al onze voortrajecten hebben een toelatingsprocedure.