Als je je wilt aanmelden voor een bachelor opleiding aan de KABK moet je in het bezit zijn van een vwo, havo of mbo-4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma.

Bekijk de Nederlandse waardering van buitenlandse diploma’s op de Nuffic-website.

Als je geen sufficiënt diploma hebt is het mogelijk een test te maken bij de KABK, waarbij wordt gekeken of je toch aan het vereiste niveau voldoet.

Voor alle masterprogramma’s die de academie zelfstandig of in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium of de Universiteit Leiden aanbiedt geldt dat deelnemers in het bezit moeten zijn van een bachelor diploma op het gebied van de studiekeuze.

Voor zowel de bachelor- als masteropleidingen moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie aan de Koninklijke Academie te mogen volgen. Je niveau van de Engelse taal wordt tijdens het toelatingsgesprek op de academie beoordeeld. Je Engels moet aan IELTS 6.0 (overall score) of TOEFL 80 (internet-based test) of TOEFL 550 (paper-based test) voldoen.

EU/EER-kandidaten
De taalvaardigheid van EU-kandidaten wordt beoordeeld tijdens de toelatingsgesprekken.

Niet-EU/EER-kandidaten:
Alle niet-EU/EER kandidaten moeten een TOEFL/IELTS test score inleveren. Ze worden gevraagd de testresultaten van hun Engelse taalvaardigheid te uploaden tijdens het aanmeldingsproces.

Deadline om de testresultaten in te dienen is 12 juni 2020.

Studiekiezers uit landen waar het Engels de officiële voertaal is (Verenigde Staten, UK, Canada, Australia, Nieuw Zeeland) hoeven geen taalvaardigheidstest af te leggen.

De Open Dag is het beste moment om langs te komen en vragen te stellen over onze studieprogramma's. Mocht je niet in de gelegenheid zijn onze Open Dag te bezoeken, kun je overwegen om deel te nemen aan een van de andere informatieve sessies die we tijdens het academiejaar organiseren.

Voor algemene vragen over de aanmeldingsprocedure en praktische zaken kun je contact opnemen me de studentenadministratie@kabk.nl en / of international@kabk.nl.

Het toelatingsexamen verschilt per opleiding. Zodra je je hebt aangemeld voor één van onze opleidingen via Studielink ontvang je een e-mail met daarin uitgebreide informatie over de toelatingsprocedure. In principe vindt het toelatingsexamen plaats op de academie, waarbij je je portfolio en opdrachten presenteert. Internationale studenten die niet in staat zijn naar Den Haag te komen kunnen hun portfolio en opdrachten digitaal insturen. Met geselecteerde kandidaten zal een Skype interview worden afgenomen.

De toelatingsexamens vinden plaats vanaf januari t/m juli. Data verschillen per opleiding en worden gecommuniceerd per mail tijdens jouw aanmeldingsprocedure.

Ja, dat kan.

Je dient de normale aanmeldprocedure door te lopen. Wanneer je wordt toegelaten beslist de afdeling of je in een hoger jaar kunt instromen.