Toelatingseisen

Algemene toelatingseisen

 • Je bent in ieder geval in het bezit van een HAVO, VWO of MBO4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Voor alle masterprogramma’s die de academie aanbiedt, geldt de voorwaarde dat je al in het bezit bent van een bachelordiploma in de discipline van jouw keuze.

 • Je kan je vlot uitdrukken in het Engels, zowel gesproken als geschreven.
  Niet-EU/EER-kandidaten worden gevraagd om aanvullend bewijs van hun Engelse taalvaardigheid.
  De taalvaardigheid van EU/EER-kandidaten wordt beoordeeld tijdens de toelatingsgesprekken.

Specifieke toelatingseisen

In het kader van de toelatings- en selectieprocedure voor de bacheloropleiding Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen word je gevraagd om voorbeelden te geven van eerder werk (portfolio) en je motivatie om te studeren aan de afdeling Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) toe te lichten. Als je wordt uitgenodigd voor het toelatingsexamen, word je gevraagd twee opdrachten voor te bereiden.

Advice on your application:

In je portfolio zien we graag relevant werk dat je voor jezelf of in opdracht gemaakt hebt. Maak een selectie en presenteer het portfolio op een georganiseerde en gestructureerde manier zodat je ons meeneemt in je verhaal. We zijn het meest geïnteresseerd in werk dat je op eigen initiatief hebt gemaakt. Dit kan tweedimensionaal en/of driedimensionaal werk zijn, maar het werk moet wel aantonen dat je ruimtelijk bewust bent.

Beantwoord in je motivatiebrief de volgende vragen:

 • Wat zijn de drie belangrijkste redenen voor jou om ruimtelijk- of productontwerper te worden?
 • En waarom kies je voor deze studie op de KABK?
 1. Shelter (schuilplaats): model/maquette en tekeningen.
  Ontwerp een schuilplaats en maak er een model/maquette van. Geef diverse ruimtelijke en materiële impressies van de shelter (binnen en buiten) in relatie tot de omgeving (context).

  Overtuig ons van je talent als student Interieurarchitectuur en/of Meubelontwerpen. Wat is bijzonder aan jou en je werk? Toon al je schetsen en (foto's van) modellen zodat we je werkproces kunnen zien. Je kunt de technieken vrij kiezen. Let op: een 3D-model is vereist (als je je opdrachten digitaal verstuurt, neem dan foto's van het model).
 2. 10 Tekeningen: schetsen op basis van waarneming of fantasie.
  Maak een serie van 10 tekeningen met als thema ‘ontmoeting'. Technieken en formaat zijn vrij te kiezen.

Aanmeldingsdeadlines

In verband met het beperkte aantal plaatsen adviseren we kandidaten om hun aanmelding zo snel mogelijk in te dienen.

De uiteindelijke deadlines voor het indienen van je aanmeldingen bij de Bachelor Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) voor het studiejaar 2020-2021 zijn als volgt:

Kandidaten van buiten de EU/EER (die al dan niet een VISUM moeten aanvragen) moeten hun aanmelding, inclusief portfolio, motivatiebrief en toelatingsopdrachten vóór 1 mei 2020 hebben ingediend.

Kandidaten uit de EU/EER moeten hun aanmelding, inclusief portfolio, motivatiebrief en toelatingsopdrachten uiterlijk 1 juli 2020 hebben ingediend.

Bekijk de stappen van de aanmeldprocedure