Na het afstuderen

Vervolgopleiding

Afgestudeerden van de Bachelor Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen kunnen zich inschrijven voor een masteropleiding of een andere postacademisch programma aan een kunstacademie, zoals het Sandberg Instituut of de Jan van Eyck, de Academie van Bouwkunst (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) of de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Doorgaan met je studie aan een van de technische universiteiten (zoals de TUDelft) is ook mogelijk, maar dan moet je eerst een schakelprogramma volgen.

Mogelijke studies in het buitenland zijn onder andere AA London, Cooper Union NYC, UdK Berlijn. Aan de KABK kunnen afgestudeerden kiezen om hun studie voort te zetten aan de Master Interior Architecture (INSIDE) of een van de andere masteropleidingen.

Professioneel perspectief

Als afgestudeerde van de Bachelor Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen ben je een kritische ontwerper met de gewoonte om een ontwerpopdracht te herformuleren. Je hebt je talent voor ruimtelijke organisatie ontwikkeld en dit gecombineerd met een vermogen om met grote tactiliteit en gevoeligheid te materialiseren. Als een van onze alums vind je je plek in een breed scala aan activiteiten in de vakgebieden kunst, design en architectuur.

Praktijkvoorbeelden

Op deze pagina vind je voorbeelden van werk, projecten en verdere professionele ontwikkeling van studenten die afstuderen aan de afdeling Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK).