Het gebouw

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) is gevestigd op de Prinsessegracht in Den Haag. Het gebouw ligt vlakbij Den Haag Centraal Station, het Plein en het Malieveld.

Het originele, neoclassicistische gebouw van stadsarchitect Zeger Reyers (1790-1857) werd in 1937 vervangen door een modernistisch gebouw van architecten J.H. Plantenga, J.W.E Buijsen en J.B. Lursen. Sinds 2000 is het gebouw o.l.v. Van Mourik Architecten voorzien van een nieuwe indeling, een transparante opbouw en een uitbreiding aan de kant van Bleijenburg.

Het gebouw beslaat 18.000 m2. Alle opleidingen van de KABK zijn nu gehuisvest in het gebouw aan de Prinsessegracht. In het bevinden zich verschillende typen ruimtes, waaronder een auditorium voor 150 personen, prachtige Galeries en state-of-the-Art werkplaatsen.

Lees meer over de geschiedenis van de KABK

Ruimtes en studio’s

Studenten en medewerkers kunnen gebruikmaken van vrijwel alle ruimtes in het gebouw. Tentoonstellingen, performances en bijeenkomsten kunnen hierdoor op de academie worden georganiseerd.

De meeste studenten kunnen tijdens hun studie werken in een eigen studio. Er gelden wel spelregels voor gebruik van de ruimte. Studenten en medewerkers kunnen een ruimte boeken via het boekingssysteem Asimut of via boekingen@kabk.nl.

Voor externe partijen: Wilt u een ruimte van de KABK gebruiken?

Op de KABK is de regel dat het onderwijs altijd voorrang heeft. In een enkel geval worden ruimtes verhuurd aan externe partijen, als vergaderruimte of locatie voor ontvangsten en filmopnames.

Zo ontvingen wij onlangs de Vluchtelingenacademie, waren we een locatie van het Crossing Border festival en vergaderden gezelschappen als Kunsten 92, Amnesty en de Gemeente Den Haag op de academie.

Voor vragen over verhuur kunt u terecht bij Lizzy Kok.

Plattegrond

plattegrond KABK screenshot

Download
KABK plategrond

Toegankelijkheid van het gebouw

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers

Het academiegebouw is (nog) niet goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. We werken momenteel aan de verbetering hiervan, en geven tot die tijd het advies om de receptie te bellen voorafgaand aan uw bezoek.

Receptie: +31 (0) 70 315 47 77