Toelatingseisen

Algemene toelatingseisen

  • Je bent in ieder geval in het bezit van een HAVO, VWO of MBO4 diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Voor alle masterprogramma’s die de academie aanbiedt, geldt de voorwaarde dat je al in het bezit bent van een bachelordiploma in de discipline van jouw keuze.

  • Je kan je vlot uitdrukken in het Engels, zowel gesproken als geschreven.
    Niet-EU/EER-kandidaten worden gevraagd om aanvullend bewijs van hun Engelse taalvaardigheid.
    De taalvaardigheid van EU/EER-kandidaten wordt beoordeeld tijdens de toelatingsgesprekken.

Specifieke toelatingseisen

Als onderdeel van de toelatingsprocedure voor de bacheloropleiding Textiel & Mode vragen we je voorbeelden van bestaand werk te laten zien (digitale portfolio) en je keuze voor de opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) te motiveren.

Tips voor je aanmelding:

Je portfolio bestaat uit (foto's van) je werk, schetsen, materiaalexperimenten, etc. Bij voorkeur zien we geen werk dat je hebt gemaakt in het kader van een schoolopdracht, maar werk dat een uitdrukking is van je eigen fascinatie en creativiteit. Laat ook het proces van je werk zien, van de vroege onderzoeksvragen en experimenten tot je meest recente creaties.

In je motivatiebrief beschrijf je je interesses en passie voor textiel, mode en kunst. We willen graag een duidelijk beeld krijgen van jouw passie en ambitie voor dit vakgebied.

Uitslag

De toelatingscommissie beoordeelt je portfolio en motivatiebrief. Een week na de aanmeldingsdeadline krijg je de uitslag van de beoordeling van je portfolio. Je kunt worden toegelaten of afgewezen.
Vanwege het grote aantal aanmeldingen is het niet mogelijk om de resultaten van alle beoordelingen nader toe te lichten.

Aanmeldingsdeadlines

We raden studenten aan om hun aanmelding zo snel mogelijk in te dienen. Om je aan te melden moet je je eerst via Studielink registreren en daarna verschillende documenten, incl. een portfolio indienen.
De deadlines voor het indienen van je portfolio bij de Bachelor Textiel en Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) voor het studiejaar 2021-2022 zijn:

dinsdag 2 maart 2021
Dit is ook de uiterste datum voor niet-EU/EER-kandidaten om hun portfolio in te dienen
Alle kandidaten die aan deze deadline voldoen en geselecteerd zijn voor de volgende fase, worden uitgenodigd voor een van de toelatingsdagen in april.

dinsdag 13 april 2021
Uiterste datum voor EU/EER-kandidaten om hun portfolio in te dienen
EU/EER-kandidaten die aan deze deadline voldoen en geselecteerd zijn voor de volgende fase, worden uitgenodigd voor een van de toelatingsdagen in mei.

Bekijk de stappen van de aanmeldprocedure