Toelatingseisen

Aanmelddeadlines

De Bachelor Textiel en Mode verwerkt aanmeldingen van oktober tot mei, totdat alle plekken in de opleiding zijn vervuld.

Om je aan te melden moet je je eerst via Studielink registreren en daarna verschillende documenten, incl. een portfolio indienen.

De deadlines voor het indienen van je portfolio zijn:
1 maart (deadline non-EU/EER-studenten)
1 mei (deadline EU/EER-studenten)

Lees hieronder meer over de algemene toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding, evenals de specifieke portfolio-eisen.

Algemene toelatingsvoorwaarden

  • Je bent in ieder geval in het bezit van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma of een gelijkwaardig buitenlands diploma . Voor alle masterprogramma’s die de academie aanbiedt, geldt de voorwaarde dat je al in het bezit bent van een bachelordiploma in de discipline van jouw keuze.

  • Je kan je vlot uitdrukken in het Engels, zowel gesproken als geschreven.
    Niet-EU/EER-kandidaten worden gevraagd om aanvullend bewijs van hun Engelse taalvaardigheid.
    De taalvaardigheid van EU/EER-kandidaten wordt beoordeeld tijdens de toelatingsgesprekken.

Specifieke toelatingseisen

Als onderdeel van de toelatingsprocedure voor de bacheloropleiding Textiel & Mode vragen we je voorbeelden van bestaand werk te laten zien (digitale portfolio) en je keuze voor de opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) te motiveren.

Tips voor je aanmelding:

Je portfolio bestaat uit (foto's van) je werk, schetsen, materiaalexperimenten, etc. Bij voorkeur zien we geen werk dat je hebt gemaakt in het kader van een schoolopdracht, maar werk dat een uitdrukking is van je eigen fascinatie en creativiteit. Laat ook het proces van je werk zien, van de vroege onderzoeksvragen en experimenten tot je meest recente creaties.

In je motivatiebrief beschrijf je je interesses en passie voor textiel, mode en kunst. We willen graag een duidelijk beeld krijgen van jouw passie en ambitie voor dit vakgebied.

Belangrijke data

De Bachelor Textiel & Mode verwerkt aanmeldingen van oktober tot mei, totdat alle plekken in de opleiding zijn vervuld.

In verband met het beperkte aantal plaatsen adviseren we kandidaten om hun aanmelding zo snel mogelijk in te dienen. Om je aan te melden moet je je eerst via Studielink registreren en daarna verschillende documenten, incl. een portfolio indienen.

EU/EER-kandidaten

Deadline portfolio indienenResultaten portfoliobeoordelingenToelatingsdag*
di 1 march 2022di 8 maart 2022woe 6 april 2022
woe 13 april 2022
zo 1 mei 2022ma 9 mei 2022woe 25 mei 2022

*Let op: wij zullen altijd proberen je in te plannen voor de eerstvolgende datum nadat wij alle vereiste documenten hebben ontvangen.

niet-EU/EER-kandidaten

Deadline portfolio indienenResultaten portfoliobeoordelingenToelatingsdag
di 1 march 2022di 8 maart 2022woe 6 april 2022

LET OP: Er is slechts één toelatingsdag voor niet-EU/EER-kandidaten op 6 april.

Bekijk de stappen van de aanmeldprocedure

Uitslag

De toelatingscommissie beoordeelt je portfolio en motivatiebrief. Een week na de aanmeldingsdeadline krijg je de uitslag van de beoordeling van je portfolio. Je kunt worden toegelaten of afgewezen.
Vanwege het grote aantal aanmeldingen is het niet mogelijk om de resultaten van alle beoordelingen nader toe te lichten.