Informatie voor studenten die komen studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. Wat moet je regelen:

Huisvesting

Wij raden je aan om zo snel mogelijk te beginnen met het zoeken naar een verblijfplaats. Meer informatie en links.

Bankrekening

Informatie en opties over studentenrekeningen

Studentenverzekeringen

Waarvoor moet je als student verzekerd zijn? Kijk hier voor meer informatie over zorg- en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Computer/laptop regelen

Omdat digitaal en online onderwijs onderdeel uitmaken van het lesprogramma op de KABK, is het voor studenten vereist de beschikking te hebben over een computer. Afhankelijk van het merk/type dient deze te beschikken over een recent besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows 10 versie 1709 of hoger, macOS 10.13.6 of hoger), een redelijke processor (bijvoorbeeld i5 of meer) en een minimaal 256 GB SSD opslag en 8 GB intern geheugen.

Afhankelijk van de opleiding kunnen er aanvullende eisen gelden. Alle studenten krijgen een account waarmee de producten van Office 365 te gebruiken zijn. Ga hiervoor naar https://portal.office.com en login met je accountgegevens. Voor voordelige aanbiedingen voor diverse computers of software bestaat voor het onderwijs een eigen webshop, SURF. Je hebt toegang met je accountgegevens via www.surfspot.nl.

Vragen?

Contact

Je kunt contact opnemen met de Studentenadministratie via studentenadministratie@kabk.nl
en/of international@kabk.nl. Uitwisselingsstudenten kunnen contact met ons opnemen via exchange@kabk.nl

Links