Informatie voor studenten die komen studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. Wat moet je regelen:

Huisvesting

Wij raden je aan om zo snel mogelijk te beginnen met het zoeken naar een verblijfplaats. We verwijzen je graag door naar woningaanbieders en online platforms waar je tips en informatie kunt vinden over wonen in Den Haag. Hier vind je handige tips en links.

Gezondheidszorg

Studeren is een leuke en nieuwe ervaring. Houd jezelf fit en gezondheid, juist tijdens je studie. Als je naar een andere stad verhuisd en in een nieuwe omgeving bent kan dat stressvol voor je zijn. Het kan je fysieke en geestelijke welzijn beïnvloeden. Het is daarom belangrijk dat je goed bent verzekerd. Lees meer.

Studentenverzekeringen

Waarvoor moet je als KABK-student nog meer verzekerd zijn? Meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekeringen.

Bankrekening

Informatie en opties over studentenbankrekeningen. Lees meer.

Registratie bij de gemeente

Internationale studenten die langer dan 4 maanden in Nederland verblijven, zijn verplicht zich in te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente waar ze wonen. Lees meer.

Verblijfsvergunning regelen (voor niet-EU/EER-studenten)

Informatie over de procedure en de documenten die je nodig hebt voor je entreevisum en/of verblijfsvergunning. Lees meer.

    Vragen?

    Contact

    Je kunt contact opnemen met de Studentenadministratie via studentenadministratie@kabk.nl
    en/of international@kabk.nl. Uitwisselingsstudenten kunnen contact met ons opnemen via exchange@kabk.nl

    Links