Practicum Artium (PA) is een traject speciaal ontwikkeld voor studenten van de Universiteit Leiden met een talent voor beeldende kunst.

Practicum Artium (PA) is een traject speciaal ontwikkeld door de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA). Leidse studenten met een talent voor beeldende kunst hebben de mogelijkheid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) een of twee semesters praktische keuzevakken in beeldende kunst te volgen.

Keuzevakken

 • Beeldende Kunst: Tekenen

  Docent: Eric Hirdes
 • Beeldende Kunst: Grafisch ontwerpen

  Docent: Yin Yin Wong
 • Beeldende Kunst: Schilderen

  Docent: Tanja Smit
 • Beeldende Kunst: Fotografie

  Docent: Nadine Stijns

Neem een kijkje in de Studiegids van de Universiteit Leiden voor meer informatie!

Als je je wilt aanmelden voor een van deze keuzevakken moet je een account aanmaken in ons online applicatiesysteem Osiris. Lees hieronder de stappen van de aanmeldingsprocedure.

Aanmeldingsprocedure ACPA Practicum Artium

Je kunt je vanaf 1 december aanmelden voor semester 2 via ons online applicatiesysteem Osiris.

Voor semester 2, 2020-2021 is de uiterste datum voor aanmelding 20 januari 2021.

Je dient de vereiste documenten (digitaal portfolio en motivatiebrief) in Osiris te uploaden. Op de website van de Universiteit Leiden kun je een beschrijving vinden van de specifieke vereisten voor elke cursus.

Zodra je dossier compleet is, wordt het overhandigd aan de toelatingscommissie. De toelatingscommissie neemt binnen een week na de aanmeldingstermijn van 20 januari een beslissing.

Een selectie van de kandidaten zal een uitnodiging voor een interview ontvangen, die gepland is op 4 februari 2021. Over de datum van het interview kan niet worden onderhandeld. Als u zich niet kunt vrijmaken voor het interview, wordt uw sollicitatie geannuleerd.

Als je eenmaal bent toegelaten tot de cursus, hebben we digitale kopieën nodig van de volgende documenten om je toelating af te ronden:

 • Een kopie van uw paspoort
 • Bewijs van inschrijving voor het studiejaar 2020-2021 van de Universiteit Leiden
 • Een profielfoto

Zorg ervoor dat je uiterlijk 9 februari je profielfoto uploadt in ons online systeem Osiris.