Afdeling I/M/D naar China ivm Design Challenge

23 mei 2018

Deze week reizen 8 studenten met hoofddocent Janine Huizenga van de afdeling Interactive/Media/Design naar China om daar deel te nemen aan de Lucitopia Rural Design Challenge.

De challenge heeft elk jaar een ander thema, dat grondig wordt bestudeerd. Teams van jonge ontwerpers vanuit de hele wereld bedenken en creëren hedendaagse duurzame en innovatieve oplossingen voor problemen in diverse Chinese plattelandsregio’s.

Digitale media, kennisdeling en wetenschappelijke methodologieën worden effectief ingezet voor het vormgeven van hedendaagse en toekomstige designkwesties.

Deze challenge is een samenwerking tussen Creative Cooperative FR/NL en Xiamen MEXDIA Creativity & Technology Co. Het format van de challenge is gebaseerd op de European Street Design Challenge die I/M/D- afdelingshoofd Huizenga tussen 2009 en 2016 in Parijs heeft georganiseerd ism creative industry consultant en schrijver Andrew Bullen.

Het Lucitopia l-concept, een ecologisch containerdorp is bedacht en uitgevoerd door Xiamen MEXDIA Creativity & Technology Co.

Meer info over de Lucitopia Rural Design Challenge