I/M/D-student Diego Grandry winnaar Young Talent Award 2018

25 oktober 2018

Op dinsdag 23 oktober is de Young Talent Award uitgereikt aan I/M/D- student Diego Grandry. Diego wint de prijs samen met zijn samenwerkingspartners Marie Cantenys (Central Saint Martins) en Sissel Tolaas voor hun concept-ontwerp ‘Home in a Bag’.

Home in a Bag

In de toekomst zullen we steeds meer te kampen krijgen met wereldwijde watertekorten en problematische toegang tot schoon drinkwater. Het concept-ontwerp Home in a Bag biedt een oplossing voor deze menselijke basisbehoefte. De handtas van de toekomst filtert urine en zet het om in drinkwater. Met deze tas, gebaseerd op een stoma en geïntegreerd in het lichaam, kan iedereen grotendeels in het eigen drinkwater voorzien.

Het prototype is nu nog gemaakt van hars, maar uiteindelijk worden de watercontainer en bevestigingsmaterialen vervaardigd van 3D-geprinte lichaamsvriendelijke materialen. Paradoxaal genoeg hopen de ontwerpers van harte dat hun design nooit in productie genomen hoeft te worden.

De Young Talent Award

De Young Talent Award is een initiatief van Manifestations en is vanaf het begin een platform voor jonge getalenteerde kunstenaars. Dit jaar tonen de getalenteerde kunstenaars hun (eindexamen)werk in het Veemgebouw, 9de verdieping. De jury van 2018 bestaat uit Katja Lucas (programma manager van de Dutch Design Week), Ton van Gool (directeur STRP festival), Jacques Gramser (directeur GBO), Ronald Ramakers (directeur GLOW).