KABK alumni op Dutch Design Week 2018

Alumni en studenten van de KABK presenteren zich tijdens de Dutch Design Week 2018 in Eindhoven.

Manifestations 2018

Tijdens de DDW toont Manifestations technologie van haar meest menselijke kant. Curator Viola van Alphen selecteerde werken van meer dan 50, veelal jonge, recent afgestudeerde, kunstenaars die de spannende wisselwerking tussen mens en technologie op verrassende manieren in een ander daglicht zetten, waaronder KABK alumni:

 • Alyster (Esther de Bruijn) (alumna Bachelor Interactive/Media/Design) - Peer to Peer
 • Diego Grandry (vierdejaarstudent Bachelor Interactive/Media/Design) - HOME IN A BAG – Future Bags
 • John Wei Liang Hoek (alumnus Bachelor Grafisch Ontwerpen) - Airphone
 • Tessa Petrusa (alumna Master Industrial Design) - Responsive Tactility: 4D Printed Skins
 • Kay Pisarowitz (alumna Bachelor Grafisch Ontwerpen) - George.io
 • Taisiia Reshetnik (alumna Bachelor Grafisch Ontwerpen) - The Undesirables

Locatie: Veem - Floor 9, Strijp-S

Embassy of Circularity

De tentoonstelling (Exploring circular housing) onderzoekt met circa 35 exposanten in de ambassade van circulariteit wat het betekent om in 2020 circulaire portiekwoningen te maken en te bewonen. Met werk van o.a. KABK alumnus

 • Bas Froon (alumnus Industrial Design) - DUDE: 'circular designed' espresso machine

Locatie: Klokgebouw - Hall 3, Strijp-S


#TIMEISNOW

Tijdens de DDW expo #TIMEISNOW presenteert Baars & Bloemhoff de eerste ontwerpen voor haar gloednieuwe, gelijknamige meubelconcept ‘Transitions IV: The Not So Flat Collection’ . Vijf toonaangevende designers uit de Nederlandse ontwerpwereld zijn gevraagd hier een invulling aan te geven met een meubelontwerp, onder wie Daphna Laurens, Lex Pott, Johan Moorman, Tijs Gilde en KABK alumna Jasmijn Muskens.

 • Jasmijn Muskens (alumna Interior Architecture & Furniture Design) - Transitions IV: The not so Flat Collection

Locatie: Broeinest, Strijp-S

HOW&WOW – Studio

Crafts Council Nederland toont de studio van de nieuwe maker: de werkplaats als galerie en als lab. In de studio wordt gemaakt, geproduceerd en er worden uitvindingen gedaan. Experimenten, prototypes, eindproducten, materialen en inspiratie worden gepresenteerd.

Deelnemers werden gevraagd om symbolisch hun studio of werkplaats te verplaatsen naar Eindhoven, er zo nu en dan te werken en hun ‘making of’ aan de bezoekers te tonen. met o.a.

 • Joana Schneider (alumna Bachelor Textiel & Mode) - PLUIS
 • Christa van der Meer en Gino Anthonisse van das Leben am Haverkamp (alumni Bachelor Textiel & Mode) - HOW&WOW – cooperazione!

Locatie: Veem - Floor 2, Strijp-S

YA Present! Powered by BNO

Tijdens Dutch Design Week presenteert de nieuwste lichting van de young alumni club (YA), zich op Sectie-C in Club-C, de designhotspot van Eindhoven. Samen met het eveneens pas afgestudeerde designcollectief Zwart Frame ontwikkelde de groep een bijzondere setting om hun werk tentoon te stellen. En tijdens de dagelijkse evening sessions worden de uitdagingen waar jonge designers mee worstelen een voor een op de mat gelegd, voor het publiek en met bijzondere sprekers. Met o.a. KABK alumni

 • Janneke Derksen (Master Interior Architecture, INSIDE) - On the move
 • Carmen Dusmet Carasco (Bachelor Grafisch Ontwerpen) - Good News: A Future Memoir
 • Sarah Anne Rootert (Bachelor Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen) - Amboina
 • Rebeca Rui (Bachelor Grafisch Ontwerpen) - Manufacturing Habits
 • Laura Snijders (Bachelor Textiel en Mode) - That's not possible
 • Anna Nana WRS_THG (Bachelor Grafisch Ontwerpen) - Imagined Community

Locatie: Club-C, Sectie-C

Open Field

Open Field poster
Open Field poster expo

Open Field ontstond als een idee gevormd door een collectief van Alumni van de afdeling Interieurarchitectuur en Meubelontwerp 2018 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het dient als een introductieplatform waar elke ontwerper, naast zijn eigen werk, zijn kwaliteiten en fascinaties aan het publiek introduceert. Het collectief spreekt niet noodzakelijkerwijs met één stem, en werkt ook niet als een collectief dat één verbindend onderwerp uitdaagt, maar respecteert en engageert zich met elkaars anderszijn. Vandaar de betekenis van het open veld.

Alumni Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen Rachel Borovska, Kornelija Chaleckyte, Daniel Kuiper, Anastasia Izotova, Konstantin Maksimov, Bagdat Sert, Maarten Slog, Manon Stoeltie, Luuk Wezenberg presenteren Open Field onder de begeleiding van docent Tatjana Quax (Studio Aandacht).

Locatie: De Kantine, Campina


Talent Platform - Creative Industries Fund NL

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteert tijdens de Dutch Design Week het Platform Talent, een nieuwe online database voor het beste ontwerptalent van dit moment. In 24 filmportretten van 1 minuut maak je kennis met de nieuwe lichting van ontwerpers en makers die in 2018 zijn ondersteund door het fonds vanuit het Programma Talentontwikkeling. Met o.a. KABK alumni

 • Koos Breen (alumnus Grafisch Ontwerpen)
 • Lilian van Daal (alumna Industrial Design) and
 • Yamuna Forzani (alumna Textiel en Mode).

Locatie: Veem - Floor 2, Strijp-S

DDW 2018 postercampagne

DDW 2018 poster
DDW 2018 postercampagne door KABK alumna Jamie de Rooij

Alumna KABK Grafisch Ontwerpen Jamie de Rooij maakte deel uit van het ontwerpteam voor de DDW 2018 postercampagne. Ze vertaalde het thema 'If not us, then who?' naar een concept dat verwijst naar het vlindereffect; een kleine actie dat in de toekomst een grote impact kan hebben.

Met dit idee in gedachten, ontwikkelde ze een concept dat een oproep tot actie is, plus een boodschap waarmee mensen zich kunnen identificeren.

Details

Datum

20 oktober 2018 11.00 - 28 oktober 2018 18.00

Locatie

DDW locaties, o.a. Strijp-S, Campina, Sectie C
Eindhoven

Meer info