Studenten, docenten en het hoofd van de afdeling vertellen er meer over in onderstaande video:

De Master ArtScience is een unieke interdisciplinaire kunstopleiding aangeboden door de ArtScience Interfaculty, die ingebed is in zowel de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) als het Koninklijk Conservatorium (KC) en ook nauw samenwerkt met de Academie voor Creative and Performing Arts van de Universiteit Leiden en de Media Technology MSc opleiding.

Het tweejarige programma stimuleert onderzoek gedreven door nieuwsgierigheid als benadering van het maken van kunst. We zien dat traditionele kunstvormen zoals muziek, film, theater en beeldende kunst steeds meer beïnvloed worden door maatschappelijke kwesties, wetenschappelijk onderzoek en technologische ontwikkelingen.

ArtScience is voortdurend in ontwikkeling en richt zich als experimentele afdeling op nieuwe interdisciplinaire kunstvormen die ontstaan uit nieuwe technologische, wetenschappelijke en hedendaagse conceptuele benaderingen. Het programma beschouwt kunst en wetenschap als een continuüm en bevordert de ontwikkeling van nieuwe kunstvormen en artistieke talen. Hiermee daagt ArtScience studenten uit zich af te vragen hoe toekomstige vormen van kunst eruit kunnen zien.

Specificaties

Graad

Master of Music

Opleidingsduur

2 jaar voltijd

Studielast

Startmoment

september

Afdelingshoofd

Maya Rasker (ad interim)

Aanmelddeadline

Voertaal

Engels (Taaleisen)

Opleiding / CROHO

M Music / 44739

Inzichten in deze opleiding

Luister naar een gesprek met Max en Pelle, studenten bachelor- en masteropleiding ArtScience

screenshot Graduation Catalogue Master ArtScience
screenshot Graduation Catalogue

Wil je je aanmelden voor deze masteropleiding? Lees hier meer over de toelatingseisen van de Master ArtScience

Professioneel- & Onderzoeksperspectieven

Onze alumni blijven verbonden aan het instituut of zetten hun onderzoek elders als PhD-student voort. Veel afgestudeerden van de masteropleiding ArtScience zetten hun carrière voort als kunstenaar in een breed scala van disciplines.