Studieprofiel Master ArtScience

De Master ArtScience is een unieke interdisciplinaire kunstopleiding aangeboden door de ArtScience Interfaculty, die ingebed is in zowel de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) als het Koninklijk Conservatorium (KC) en ook nauw samenwerkt met de Academie voor Creative and Performing Arts van de Universiteit Leiden en de Media Technology MSc opleiding.

Het tweejarige programma stimuleert onderzoek gedreven door nieuwsgierigheid als benadering van het maken van kunst. We zien dat traditionele kunstvormen zoals muziek, film, theater en beeldende kunst steeds meer beïnvloed worden door maatschappelijke kwesties, wetenschappelijk onderzoek en technologische ontwikkelingen.

ArtScience is voortdurend in ontwikkeling en richt zich als experimentele afdeling op nieuwe interdisciplinaire kunstvormen die ontstaan uit nieuwe technologische, wetenschappelijke en hedendaagse conceptuele benaderingen. Het programma beschouwt kunst en wetenschap als een continuüm en bevordert de ontwikkeling van nieuwe kunstvormen en artistieke talen. Hiermee daagt ArtScience studenten uit zich af te vragen hoe toekomstige vormen van kunst eruit kunnen zien.

Geïnteresseerd geworden? Lees meer over de programmastructuur

Specificaties

Voertaal

Engels (Taaleisen)

Opleidingsduur

2 jaar voltijd

Afdelingshoofd

Taconis Stolk

Degree

Master of Music

Kosten

CROHO

44739

Inzichten in deze opleiding

Luister naar een gesprek met Max en Pelle, studenten bachelor- en masteropleiding ArtScience

Open Dag op 22 januari 2022 gemist?
Kijk de recording van de online Open Dag van de ArtScience Interfaculty terug:

Geïnteresseerd of nieuwsgierig geworden? Lees meer over de programmastructuur en de toelatingseisen van de masteropleiding ArtScience.

Professioneel perspectief

Onze alumni blijven verbonden aan het instituut of zetten hun onderzoek elders als PhD-student voort. Veel afgestudeerden van de masteropleiding ArtScience zetten hun carrière voort als kunstenaar in een breed scala van disciplines.