Cursus profiel

De Kidsclub is een groep kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool (leeftijd variërend tussen de 10 en de 12 jaar) die graag meer met kunst willen doen dan ze op hun eigen basisschool aangeboden krijgen.

In de Kidsclub zitten de kinderen die overwegen om toelating te doen voor de School voor Jong Talent of een van de kunstplanscholen en in een lessituatie laten zien wat ze kunnen en door middel van de opdrachten aan de bouw van hun toelatingsportfolio werken.

Specificaties

Taal

Nederlands

Lessen

Vrijdagmiddag
16.30 - 18.00

Hoofd vooropleidingen

Zanne Zwart

Kosten

€37.50 voor 5 lessen

Wanneer, hoe en waar

De KidsClub is elke vrijdagmiddag van 16.30 uur tot 18.00 uur in een lokaal van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten aan de Prinsessegracht 4 in Den Haag. De inloop is vrij, dus als je één keer wilt komen, elke week of om de week, dan kan dat. Als je nieuw bent, laat dan via onderstaand mailadres weten dat je komt, dan word er gekeken of er plek is. Pas na bevestiging van de Kidsclub coördinator kan er deelgenomen worden. Het kost € 7,50 per keer en dat is inclusief materiaal en wat drinken met lekkers. Om deel te kunnen nemen is een knipkaart van €37,50 bij de receptie van de KABK te koop die recht geeft op 5 lessen (betaling per pin).

Neem contact op met de coördinator via voortraject@kabk.nl.

Materialen

We streven ernaar om elke les een ander materiaal te gebruiken. Zo gebruiken we dit halve jaar verf, papier, klei, houtskool, ijzerdraad, gips, stof, inkt, krijt, sheets, etspennen, etsinkt, etspapier, etspers, hout, plastic zakken en andere materialen. Als je de eerste keer komt, krijg je een brief mee met een overzicht welk materiaal we welke week gaan gebruiken.

De kosten voor een les zijn inclusief materiaal. Je hoeft dus niet te gaan sjouwen met potten verf. Als je zelf thuis materiaal hebt dat je graag wilt gebruiken, dan mag je dat natuurlijk altijd meenemen.

Exposities

Alle werken die in een half jaar worden gemaakt, worden op de Academie bewaard. Aan het eind van elk half jaar, eenmaal in december en eenmaal in juni, is er een expositie waarin alle werken worden tentoongesteld. Voor vele kinderen is dat hun eerste expositie. Op deze tentoonstellingen mag iedereen komen en na afloop worden alle werken mee naar huis genomen.

In schooljaar 2018-2019 zijn de kidsclub exposities op de volgende data gepland:

  • op vrijdag 13 december 2019 van 17:30 uur tot 18:30 uur, en
  • op vrijdag 5 juni 2020 van 17:30 uur tot 18:30 uur.

Related studies