Cursusprofiel

De Kidsclub is bedoeld voor kinderen die in groep 8 (en 7) van het basisonderwijs zitten en graag meer willen doen met beeldende kunst om naar een van onze (Nederlandstalige) vooropleidingen te gaan: de School voor Jong Talent of een van de vier kunstplanscholen.

In de Kidsclub kan er een gedeelte voor een divers portfolio opgebouwd worden waarmee je toelating kunt doen voor een van onze vooropleidingen.

Specificaties

Taal

Nederlands

Lessen

Vrijdagmiddag
16.30 - 18.00

Hoofd vooropleidingen

Zanne Zwart

Kosten

€37.50 voor 5 lessen

Wanneer, hoe en waar

De Kidsclub is elke vrijdagmiddag van 16.30 uur tot 18.00 uur in een lokaal van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten aan de Prinsessegracht 4 in Den Haag. Als je nieuw bent, laat dan via onderstaand mailadres weten dat je mee zou willen doen, dan word er gekeken of je binnen de doelgroep valt en of er plek is. Pas na bevestiging van de coördinator voortrajecten kan er deelgenomen worden. Het kost € 7,50 per keer en dat is inclusief materiaal en wat drinken met lekkers. Om deel te kunnen nemen is een knipkaart van €37,50 bij de receptie van de KABK te koop die recht geeft op 5 lessen (betaling per pin). Een losse les of het bijwonen van een proefles is niet mogelijk.

Neem contact op met de coördinator via voortraject@kabk.nl.

Let op: Op dit moment is de maximumcapaciteit bereikt voor de Kidsclub. Vanwege de beperkingen door de Corona maatregelen is het niet mogelijk om de Kidsclub uit te breiden. Voor kinderen uit groep 8 is er altijd de mogelijkheid om samen te kijken naar de mogelijkheden binnen het Voortgezet Onderwijs. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt voor het spreekuur op maandagen tussen 13.30 en 14.30 uur via bovenstaand e-mailadres.

Materialen

We streven ernaar om elke les een ander materiaal te gebruiken. Zo gebruiken we dit halve jaar verf, papier, klei, houtskool, ijzerdraad, gips, stof, inkt, krijt, sheets, etspennen, etsinkt, etspapier, etspers, hout, plastic zakken en andere materialen. Als je de eerste keer komt, krijg je een brief mee met een overzicht welk materiaal we welke week gaan gebruiken.

De kosten voor een les zijn inclusief materiaal. Je hoeft dus niet te gaan sjouwen met potten verf. Als je zelf thuis materiaal hebt dat je graag wilt gebruiken, dan mag je dat natuurlijk altijd meenemen.

Exposities

Alle werken die in een half jaar worden gemaakt, worden op de Academie bewaard. Aan het eind van elk half jaar, eenmaal in december en eenmaal in juni, is er een expositie waarin alle werken worden tentoongesteld. Voor vele kinderen is dat hun eerste expositie!

    In schooljaar 2021-2022 zijn de kidsclub exposities op de volgende data gepland:
    • op vrijdag 17 december 2021 van 17:30 uur tot 18:30 uur, en
    • op vrijdag 3 juni 2022 van 17:30 uur tot 18:30 uur.
Kidsclubexpo juli 2022

Related studies