Studieprofiel Master Artistic Research

Wil je meer weten over deze studie aan de KABK?
Kom eens langs naar de Open Dag op 26 november 2022

Meld je aan

Het tweejarige masterprogramma Artistic Research leidt kunstenaars op die vanuit hun kunstpraktijk maatschappelijke vraagstukken ter discussie willen stellen. We ondersteunen een nieuwsgierige en experimentele leerhouding en we hechten waarde aan een onconventionele benadering en verkennen samen de betekenis van jouw kunstwerken. Wij zien artistiek onderzoek als een manier om zinvol na te denken over wat er is, maar vooral ook over wat er zou kunnen zijn.

Het programma is opgebouwd als één enkel onderwijstraject dat over twee jaar zich uitstrekt. In deze periode helpen we je met het verkennen en verfijnen van je onderzoeksplannen, je vragen en methoden, het analyseren van resultaten en te reflecteren op hoe deze zich verhouden tot het culturele veld waar je praktijk deel van uitmaakt.

Tijdens de Master Artistic Research maak je kennis met nieuwe concepten en werkmethoden, en door gezamenlijke reflectie ontwikkel je een verhoogd vermogen om met complexiteit om te gaan. Je studeert af met een verrijkt begrip van je artistieke praktijk, de vaardigheid om vragen te stellen die je artistieke praktijk verdiepen, en een groter vermogen om jouw praktijk in de toekomst verder te ontwikkelen en te onderhouden.

Specificaties

Graad

Master of Arts

Opleidingsduur

2 jaar voltijd

Studielast

Voertaal

Engels (Taaleisen)

Afdelingshoofd

Janice McNab

Kosten

Startmoment

september

Opleiding / CROHO

M Master of Arts in Fine Art and Design / 49114

Inzichten in deze opleiding

Luister naar een gesprek met Aleksandra en Omid, tweedejaarsstudenten van de masteropleiding Artistic Research aan de KABK.

Screenshot Graduation Catalogue Master Artistic Research
screenshot Graduation Catalogue

Geïnteresseerd in deze masteropleiding? Bekijk de toelatingseisen van de Master Artistic Research aan de KABK en de mogelijkheden voor studiebeurzen.

Professioneel- & onderzoeksperspectief

De Master Artistic Research is een kunstopleiding en de meeste van onze afgestudeerden zijn werkzaam als beeldend kunstenaar. Een aantal heeft prijzen gewonnen in hun respectievelijke vakgebied of heeft opdrachten, residenties en andere mogelijkheden gekregen om hun onderzoek voort te zetten.

Daarnaast biedt onze opleiding geïnteresseerde studenten een goede basis om verder te studeren voor een praktijkgerichte PhD en om deel te nemen aan postacademische onderzoeksinstituten.