Toelatingseisen Master Artistic Research

Algemene toelatingseisen

  • Bachelordiploma
  • Je kan je vlot uitdrukken in het Engels, zowel gesproken als geschreven.
    Niet-EU/EER-kandidaten worden gevraagd om aanvullend bewijs van hun Engelse taalvaardigheid.
    De taalvaardigheid van EU/EER-kandidaten wordt beoordeeld tijdens de toelatingsgesprekken.

Specifieke toelatingseisen

Als onderdeel van de toelatingsprocedure voor de opleiding Master Artistic Research word je gevraagd een artistiek onderzoeksvoorstel, voorbeelden bestaand werk, een motivatiebrief en curriculum vitae in te dienen.

Advies met betrekking tot je aanmelding:

Je portfolio vormt een belangrijk deel van je toelating. Neem daarom de tijd om goede afbeeldingen te maken die samen alle aspecten van je praktijk laten zien die jij belangrijk vindt om te delen met de commissie. De precieze vorm van de portfolio, hoeveel afbeeldingen of bestanden het heeft en hoeveel tekst hierbij hoort, laten wij aan jou over. Wij adviseren je om je te concentreren op recent werk dat als basis kan dienen en jou kan helpen om je voorgestelde onderzoek voort te zetten.

Geluid of niet-statische afbeeldingen moeten worden gedeeld via Vimeo of YouTube-links in het pdf-bestand. De totale afspeeltijd van deze links mag niet langer dan 10 minuten zijn, dus als jouw werk langer duurt, maak dan slimme beslissingen over welke fragmenten je absoluut wilt dat de commissie ziet/hoort.

Bestandsspecificaties digitale portfolio: PDF-bestand, max. 10MB

In je onderzoeksvoorstel geef je meer informatie over het werk dat je in je portfolio laat zien en vertel je iets over de richting van het onderzoek. Geef daarom aan zowel wat de specifieke aandachtsgebieden zijn voor je toekomstig onderzoek als hoe je van plan bent dit aan te pakken.(Maximaal 400 woorden en verzonden als pdf)

Geef aan wat de belangrijkste tentoonstellingen, evenementen en publicaties zijn waar je bij betrokken bent geweest. Geef ook informatie over eventuele beurzen, prijzen of nominaties die je hebt ontvangen en, indien van toepassing, alle overige informatie die je relevant acht voor je aanmelding. Je CV mag niet meer dan één A4-pagina zijn.

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek bij de KABK (indien mogelijk) of online.

Aanmeldingsdeadlines

De Master Artistic Research verwerkt aanmeldingen van oktober tot mei, totdat alle plekken in de opleiding zijn vervuld. Er zijn twee deadlines:

Prioriteit deadline: 1 maart

In verband met het beperkte aantal plaatsen adviseren we kandidaten om hun aanmelding zo snel mogelijk in te dienen. We raden met name aan dat niet-EU/EER-studenten zich vóór 1 maart aanmelden, omdat het regelen van financiering, officiële documenten en een studievisum veel tijd kan kosten.

Uiterste deadline: 1 mei

Aanvragen die na 1 mei worden verzonden, worden niet in behandeling genomen.

Opmerking: om je aan te melden moet je je eerst registreren via het Studielink platform en daarna verschillende documenten, incl. een portfolio via een andere online platform indienen. Houd er rekening mee dat het enige tijd duurt om een volledige aanvraag te uploaden.

Bekijk de stappen van de aanmeldprocedure