Vanaf 1 oktober 2021 kun je je aanmelden voor het studiejaar 2022-2023

De Master Artistic Research verwerkt aanmeldingen van oktober tot mei, totdat alle plekken in de opleiding zijn vervuld. Wij hanteren de volgende deadlines* voor alle kandidaten:

Prioriteit deadline: 1 maart
Uiterste deadline: 1 mei

*Deze deadlines gelden zowel voor je registratie via Studielink (stap 1) als voor het indienen van de verschillende documenten, incl. een portfolio (stap 2).


Let op: vanwege de omvang van het Coronavirus worden alternatieve kanalen voor de toelatingsgesprekken aangeboden voor aspirant-studenten. Het is mogelijk dat sollicitatiegesprekken via Skype, MS-Teams of FaceTime verlopen. Je wordt hiervan op de hoogte gebracht door de studentenadministratie of de afdeling.

Studielink is het algemene systeem voor inschrijving en aanmelding bij alle niet-particuliere instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

 • Maak een Studielink-account aan: geef persoonlijke gegevens zoals vermeld in je paspoort of ID-kaart en gegevens over je vooropleiding (school, diploma’s en examenresultaten) op.

  Officiële inwoners van Nederland moeten hun DigiD gebruiken om in te loggen bij Studielink. Internationale studenten maken een account aan met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Zodra je een account hebt, kun je een ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ door de opleiding van jouw keuze op te geven bij ‘Koninklijke Academie / Koninklijk Conservatorium Den Haag’. Volg de stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding.

  Gedetailleerde instructies en hulp bij de procedure vind je op de website van Studielink.
  Let op! Je ontvangt een automatisch bericht in je mailbox met het onderwerp "Upload the required documents". Kijk ook in je ongewenste e-mail map als je deze niet binnen 3 minuten hebt ontvangen.

Meld je aan

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een e-mail van de studentenadministratie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In deze e-mail vind je je persoonlijke inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot Osiris: het online aanmeldingssysteem van de Academie. Hier kun je je portfolio en andere vereiste documenten uploaden.

De digitale aanmelding bestaat uit:

 • je portfolio in PDF formaat (max 10MB)
 • artistiek onderzoeksvoorstel (PDF, max 400 woorden)
 • CV (curriculum vitae)

Meer informatie over de gevraagde documenten kun je vinden onder Toelatingseisen.

Zodra je aanmelding door de afdeling is ontvangen, wordt deze samen met de andere aanmeldingen beoordeeld door de toelatingscommissie die bestaat uit leden van het MAR-docententeam. Zij zullen gezamenlijk beslissen of jouw aanmelding door kan gaan naar de volgende ronde en of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Als dit het geval is, krijg je de mogelijkheid om persoonlijk aanwezig te zijn in Den Haag of te worden geïnterviewd online. Als de commissie besluit dat jouw aanmelding niet door kan naar de volgende ronde, word je hiervan per e-mail op de hoogte gebracht.

Na het toelatingsgesprek wordt je geïnformeerd of je al dan niet wordt toegelaten tot ons programma. Alle studenten die een plaats krijgen aangeboden moeten een aantal benodigde documenten uploaden om hun inschrijving te voltooien. Deze documenten zijn onder andere:

 • Kopie van je paspoort*, geopend op de pagina met je foto en persoonlijke informatie
 • Kopieën van al je diploma's (middelbare school- en/of bachelordiploma indien van toepassing)
 • Een recente profielfoto (om af te drukken op uw studentenkaart)
 • Een bewijs van Engelse taalvaardigheid (alleen voor niet-EER-studenten)

* mocht je een tweede nationaliteit beschikken, ontvangen wij een kopie van je tweede paspoort

Je officiële inschrijving voor de opleiding van jouw keuze is voltooid na betaling van het collegegeld. Overige informatie met betrekking tot je inschrijving wordt door onze studentenadministratie via e-mail naar je verzonden.

Zodra je officieel bent ingeschreven als student aan de KABK, ontvang je je studentenkaart en een bewijs van inschrijving.