Start hier met aanmelden!

De aanmelddeadlines (voor zowel EU/EER- als niet-EU/EER-kandidaten) zijn:

1 maart (priority deadline)
1 mei (uiterste deadline)

Elk deadline geldt voor alle kandidaten en betreft zowel je registratie via Studielink (stap 1) als het indienen van je portfolio en vereiste documenten (zoals beschreven in stap 2 hieronder).


Studielink is het algemene systeem voor inschrijving en aanmelding bij alle niet-particuliere instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

 • Officiële inwoners van Nederland moeten hun DigiD gebruiken om in te loggen bij Studielink.
 • Internationale studenten maken een account aan met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
  Maak een Studielink-account aan: geef persoonlijke gegevens zoals vermeld in je paspoort of ID-kaart en gegevens over je vooropleiding (school, diploma’s en examenresultaten) op.
 • Zodra je een account hebt, kun je een ‘Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen’ bij de tab 'Opleidingen'. Je kan de opleiding van jouw keuze aangeven uit de resultaten die verschijnen wanneer je ‘Hogeschool der Kunsten Den Haag’ selecteert in het dropdown-menu "Onderwijsinstelling". Volg de stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding.

  Gedetailleerde instructies en hulp bij de procedure vind je op de website van Studielink.

Meld je aan via Studielink

Let op: om in aanmerking te komen voor toelating tot deze opleiding moet je naast je inschrijving in Studielink ook de volgende stap 2 in deze procedure afronden.

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een automatisch bericht in je mailbox met het onderwerp "Upload the required documents" (zie stap 2 voor meer informatie).
Kijk ook in je ongewenste e-mail map als je deze mail niet binnen een dag hebt ontvangen.

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een e-mail van de studentenadministratie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In deze e-mail vind je je persoonlijke inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot Osiris: het online aanmeldingssysteem van de Academie. Hier kun je je portfolio en andere vereiste documenten uploaden.

De digitale aanmelding bestaat uit:

 • Portfolio (max 50MB PDF)
 • Ingevulde vragenlijst
 • Opdracht 'Masters & Disasters' (max 20MB PDF)
 • Opdracht 'My Club' (max 20MB PDF)
 • Opdracht 'Workbook(s) of my club' (max 20MB PDF)
 • Opdracht 'The Archive' (max 20MB PDF)

Meer informatie over de gevraagde documenten kun je vinden onder Toelatingseisen.

De selectiecommissie beoordeelt je portfolio en motivatie en beslist met welke kandidaten de procedure zal worden voortgezet.

Als je een uitnodiging voor de toelatingsdag ontvangt, kun je een afspraak maken met onze coordinator l.vanderpoel@kabk.nl om één van de twee toelatingsdagen bij te wonen. Informatie over de toelatingsdag en de procedure ontvang je per e-mail.

Doel van de toelatingsdag is om zo goed mogelijk bij je aan te sluiten, zodat er een weloverwogen beslissing over je aanmelding wordt genomen, zowel door de toelatingscommissie als door jezelf!

Binnen een week maakt de toelatingscommissie de voorlopige uitslag bekend. Nadat de studentenadministratie alle documenten heeft gecontroleerd, brengen zij je op de hoogte van de definitieve uitslag.

Na het toelatingsgesprek wordt je geïnformeerd of je al dan niet wordt toegelaten tot ons programma. Alle studenten die een plaats krijgen aangeboden moeten een aantal benodigde documenten uploaden om hun inschrijving te voltooien. Deze documenten zijn onder andere:

 • Kopie van je paspoort*, geopend op de pagina met je foto en persoonlijke informatie
 • Kopieën van al je diploma's (middelbare school- en/of bachelordiploma indien van toepassing)
 • Een recente profielfoto (om af te drukken op uw studentenkaart)
 • Een bewijs van Engelse taalvaardigheid (alleen voor niet-EER-studenten)

* mocht je een tweede nationaliteit beschikken, ontvangen wij een kopie van je tweede paspoort

Je officiële inschrijving voor de opleiding van jouw keuze is voltooid na betaling van het collegegeld. Overige informatie met betrekking tot je inschrijving wordt door onze studentenadministratie via e-mail naar je verzonden.