Start hier met aanmelden!

Om je aan te melden moet je je eerst via Studielink registreren (stap 1) en daarna verschillende documenten, incl. een portfolio indienen (stap 2).

De uiterste deadline voor het indienen van je portfolio zijn:
1 maart (deadline niet-EU/EER-kandidaten)
1 mei (deadline EU/EER-kandidaten)

Vanwege het beperkte aantal plaatsen raden wij je aan om je aanmelding zo snel mogelijk in te dienen.

Studielink is het algemene systeem voor inschrijving en aanmelding bij alle niet-particuliere instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

 • Officiële inwoners van Nederland moeten hun DigiD gebruiken om in te loggen bij Studielink.
 • Internationale studenten maken een account aan met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
  Maak een Studielink-account aan: geef persoonlijke gegevens zoals vermeld in je paspoort of ID-kaart en gegevens over je vooropleiding (school, diploma’s en examenresultaten) op.
 • Zodra je een account hebt, kun je een ‘Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen’ bij de tab 'Opleidingen'. Je kan de opleiding van jouw keuze aangeven uit de resultaten die verschijnen wanneer je ‘Hogeschool der Kunsten Den Haag’ selecteert in het dropdown-menu "Onderwijsinstelling". Volg de stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding.

  Gedetailleerde instructies en hulp bij de procedure vind je op de website van Studielink.

Meld je aan via Studielink

Let op: om in aanmerking te komen voor toelating tot deze opleiding moet je naast je inschrijving in Studielink ook de volgende stap 2 in deze procedure afronden.

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een automatisch bericht in je mailbox met het onderwerp "Upload the required documents" (zie stap 2 voor meer informatie).
Kijk ook in je ongewenste e-mail map als je deze mail niet binnen een dag hebt ontvangen.

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een e-mail van de studentenadministratie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In deze e-mail vind je je persoonlijke inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot Osiris: het online aanmeldingssysteem van de Academie. Hier kun je je portfolio en andere vereiste documenten uploaden.

Meer informatie over de gevraagde documenten kun je vinden onder Toelatingseisen.

  De selectiecommissie beoordeelt je portfolio en motivatie en je wordt per e-mail op de hoogte gebracht van het resultaat.

  Als de selectiecommissie je aanmelding positief heeft beoordeeld, ontvang je per e-mail een uitnodiging voor de toelatingsdag een verdere toelichting over de volgende stappen en hoe je je hiervoor kan voorbereiden.

  Na het toelatingsgesprek wordt je geïnformeerd of je al dan niet wordt toegelaten tot ons programma. Alle studenten die een plaats krijgen aangeboden moeten een aantal benodigde documenten uploaden om hun inschrijving te voltooien. Deze documenten zijn onder andere:

  • Kopie van je paspoort*, geopend op de pagina met je foto en persoonlijke informatie
  • Kopieën van al je diploma's (middelbare school- en/of bachelordiploma indien van toepassing)
  • Een recente profielfoto (om af te drukken op uw studentenkaart)
  • Een bewijs van Engelse taalvaardigheid (alleen voor niet-EER-studenten)

  * mocht je een tweede nationaliteit beschikken, ontvangen wij een kopie van je tweede paspoort

  Je officiële inschrijving voor de opleiding van jouw keuze is voltooid na betaling van het collegegeld. Overige informatie met betrekking tot je inschrijving wordt door onze studentenadministratie via e-mail naar je verzonden.