Vanaf 1 oktober kan je je aanmelden voor het academisch jaar 2021-2022.

De Bachelor Interactive / Media / Design verwerkt aanmeldingen van oktober tot juni, totdat alle plekken in de opleiding zijn vervuld. In verband met het beperkte aantal plaatsen adviseren we kandidaten om hun aanmelding zo snel mogelijk in te dienen.

Opmerking: om je aan te melden moet je je registreren via Studielink (stap1) en verschillende documenten, incl. een portfolio, indienen (stap 2).


Let op: vanwege de omvang van het Coronavirus worden alternatieve kanalen voor de toelatingsgesprekken aangeboden voor aspirant-studenten. Het is mogelijk dat sollicitatiegesprekken via Skype of FaceTime verlopen. Je wordt hiervan op de hoogte gebracht door de studentenadministratie of de afdeling.

Studielink is het algemene systeem voor inschrijving en aanmelding bij alle niet-particuliere instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

 • Maak een Studielink-account aan: geef persoonlijke gegevens zoals vermeld in je paspoort of ID-kaart en gegevens over je vooropleiding (school, diploma’s en examenresultaten) op.

  Officiële inwoners van Nederland moeten hun DigiD gebruiken om in te loggen bij Studielink. Internationale studenten maken een account aan met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Zodra je een account hebt, kun je een ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ door de opleiding van jouw keuze op te geven bij ‘Koninklijke Academie / Koninklijk Conservatorium Den Haag’. Volg de stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding.

  Gedetailleerde instructies en hulp bij de procedure vind je op de website van Studielink.
  Let op! Je ontvangt een automatische bericht in je mailbox met het onderwerp "Upload the required documents". Kijk ook in je ongewenste e-mail map als je deze niet binnen 3 minuten hebt ontvangen.

Meld je aan

Nadat je inschrijving via Studielink is bevestigd, ontvang je een e-mail van de studentenadministratie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In deze e-mail vind je je persoonlijke inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot Osiris: het online aanmeldingssysteem van de Academie. Hier kun je je portfolio en andere vereiste documenten uploaden.

De digitale aanmelding bestaat uit:

 • je portfolio (max 100MB)
 • je motivatiebrief
 • je CV
 • je uitgewerkte opdracht
 • kopieën van al je diploma's
 • kopie van je paspoort, geopend op de pagina met je foto en persoonlijke informatie en
 • een recente pasfoto

Meer informatie over de gevraagde documenten kun je vinden onder Toelatingseisen.

De selectiecommissie beoordeelt je portfolio en motivatie en je wordt per e-mail op de hoogte gebracht van het resultaat.

Als de selectiecommissie je aanmelding positief heeft beoordeeld, ontvang je per e-mail een uitnodiging om voor een persoonlijk gesprek naar de KABK te komen. Als je buiten de EU woont en/of niet naar de KABK kunt komen, is het mogelijk het gesprek via Skype te laten plaatsvinden.

Aan het einde van de dag maakt de toelatingscommissie de resultaten bekend.

Je officiële inschrijving voor de opleiding van jouw keuze is voltooid na betaling van het collegegeld. Overige informatie met betrekking tot je inschrijving wordt door onze studentenadministratie via e-mail naar je verzonden.

Zodra je officieel bent ingeschreven als student aan de KABK, ontvang je je studentenkaart en een bewijs van inschrijving.