Studieprofiel

Het medium fotografie verandert in een razendsnel tempo en overal waar verandering is, liggen kansen verscholen. Op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) vinden we het fascinerend om te zien op welke manieren dit medium allemaal kan worden ingezet, zoals in immersive, interactive of social media.

Studeren aan de KABK betekent dat je een eigen kijk op de wereld en het medium hebt, maar dat je ook open staat voor uitdagingen. De KABK helpt je om je eigen stem verder te ontwikkelen door middel van onderzoek en experiment. We leren je om je eigen weg te vinden. Als KABK alumni draag je bij aan het bepalen van de wereld van de fotografie van morgen.

Voltijd- en Deeltijdopleiding

De onderwijsstructuur van de Bachelor Fotografie stelt ons in staat om de deeltijdvariant ook in vier jaar aan te bieden. De inhoud van de deeltijdopleiding (dt) is vergelijkbaar met die van de voltijdopleiding (vt) maar met een andere organisatiestructuur. Studielast en -intensiteit zijn vergelijkbaar, evenals het niveau van afstuderen.

Deeltijdlessen vinden plaats op twee dagen in de week. Aan het begin van elk jaar ontvang je een jaaroverzicht waarin extra data voor workshops en dergelijke die je moet vrijhouden. Sommige lessen worden gecombineerd met die van de voltijdopleiding. Er zijn één of twee project- of workshopweken per jaar. De deeltijdopleiding heeft minder lessen en vereist meer zelfstudie dan de voltijd variant.

Studenten, docenten en het afdelingshoofd vertellen er meer over deze opleiding in onderstaande video:

Specificaties

Graad

Bachelor of Arts

Opleidingsduur

4 jaar voltijd
4 jaar deeltijd

Studielast

Startmoment

september

Kosten

Afdelingshoofden

Lotte Sprengers
John Fleetwood

Voertaal

Engels (Taaleisen)

Opleiding / CROHO

B Vormgeving / 39111