Na het afstuderen

Vervolgopleiding

Na afronding van de Bachelor Fotografie kunnen afgestudeerden zich aanmelden voor een masteropleiding in design of beeldende kunst. Bijvoorbeeld een andere masteropleiding aan een kunstacademie of aan de KABK zoals de Master Photography & Society. Je kan je ook aanmelden voor een WO-masteropleiding zoals de Master Film & Photographic Studies aan de Universiteit Leiden (voor toelating aan een WO-opleiding is er soms een pre-master traject nodig).

Professioneel perspectief

Ons doel is om je te leren een onafhankelijke denker te zijn die visuele projecten maakt. Studeren aan de KABK helpt je om de professional van morgen in een internationale context te worden. Alumni beschrijven hun studie aan de KABK als een intense maar waardevolle ervaring.

Het hedendaagse werkveld van de professionele fotografie vormt het startpunt voor het totale studietraject. Ons internationale team van docenten weerspiegelt de diversiteit van de fotografie van vandaag. Het zijn allemaal praktiserende fotografen die in verschillende gebieden werken - van beeldende kunst tot documentaire en van redactioneel tot mode.

We leren je een onderscheidende fotograaf en echte auteur van je werk te worden. Onderzoek is de basis van elk project. Er ligt een sterke nadruk op de betrokkenheid van het publiek en op ondernemersvaardigheden; je communiceert je werk op verschillende platforms.

Als KABK-alum weet je hoe je verbinding kunt maken met het professionele veld en hoe je jouw eigen fotografiepraktijk kunt bouwen, onderhouden en ontwikkelen.