Studieprofiel

Non Linear Narrative is een twee jaar durende masteropleiding die journalistieke en forensische onderzoeksmethoden combineert met experimentele, algoritmische processen om de vertaalslag te maken naar beeldende kunst. De verschillende disciplines komen samen in een benadering van grafisch ontwerp: non-lineair verhalen creëren.

Hierbij vormen de verbanden tussen verschillende informatiestromen de basis om complexe sociaal-politieke vraagstukken te onderzoeken. Door maatschappelijke verantwoordelijkheden met grafisch ontwerp te verweven, claimt de opleiding een nieuwe plek binnen het veranderde werkveld.

Studenten, docenten en het afdelingshoofd vertellen er meer over deze opleiding in onderstaande video:

Specificaties

Graad

Master of Arts

Opleidingsduur

2 jaar voltijd

Studielast

Startmoment

september

Collegegeld

Afdelingshoofd

Niels Schrader

Aanmelddeadline

1 maart (niet-EU/EER)
1 mei
(EU/EER)

Voertaal

Engels (Zie Taaleisen)

Opleiding / CROHO

M Master of Arts in Fine Art and Design / 49114

Waarom Non Linear Narrative

  • De afdeling wordt geleid door een internationaal team van ontwerpers, programmeurs, filmmakers, kunstenaars en denkers.
  • Elk jaar doet een kleine groep masterstudenten in samenwerking met gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties onderzoek en presenteert nieuwe visuele vertelvormen.
  • Het programma biedt de kans om een breed, divers scala aan onderzoeksgebieden en -praktijken te ontdekken, van ontwerp, fotografie, codering tot filmmaken, evenals de mogelijke onderlinge verbanden op deze gebieden.
  • Non-Linear Narrative biedt een theoretisch programma als sterke basis om zo context in onderzoek en praktijk aan te moedigen.

Past deze studie bij jou?

Wil je Non-Linear Narrative studeren aan de KABK? Dan is het volgende waarschijnlijk op jou van toepassing:

  • Je hebt een onderzoekende instelling en wilt graag nieuwe manieren leren om de wereld als onderzoeker en artist te zien en te verkennen.
  • Je hebt bij voorkeur een ontwerpachtergrond met een bachelor grafische vormgeving om dat aan te tonen. Studenten uit andere disciplines met aantoonbare interesse in en kennis van design (bijvoorbeeld architectuur, film of journalistiek) zijn ook welkom.
  • Je bent niet bang om nieuwe technologieën te omarmen en te leren programmeren.
  • Je bent geïnteresseerd in de manier waarop onze sociaal-politieke omgevingen zijn ontworpen, en in de manieren waarop ze kunnen veranderen.

Inzichten in deze opleiding

Luister naar een gesprek met Talita Virgínia, tweedejaars student Non Linear Narrative (NLN), die benadrukt het belang van storytelling en politiek georiënteerd zijn als het gaat om het volgen van de masteropleiding NLN aan de KABK.

Bekijk afstudeerprojecten van afgelopen jaren op graduation.kabk.nl

screenshot Graduation Catalogue Master Non Linear Narrative
screenshot Graduation Catalogue

Geïnteresseerd in deze masteropleiding? Bekijk de toelatingseisen