Overhandiging publicatie Facts Not Filters aan Ambassadeur Mensenrechten

7 juli 2022

Mensenrechtenambassadeur Bahia Tahzib-Lie kreeg op maandag 4 juli de publicatie 'Facts Not Filters' van Free Press Unlimited overhandigd op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Het evenement vond plaats tijdens de jaarlijkse Graduation Show waar meer dan 240 afstuderende studenten hun examenprojecten presenteerden.

Overhandiging publicatie Facts Not Filters aan Ambassadeur Mensenrechten
Boris van Westering (Free Press Unlimited), Bahia Tahzib-Lie (Ambassadeur Mensenrechten), Niels Schrader (Afdelingshoofd Non Linear Narrative) en Fenna Hup (Adjunct-directeur onderwijs)

Twaalf studenten van de masteropleiding Non Linear Narrative werkten een jaar geleden samen met Boris van Westering van Free Press Unlimited aan het project Facts Not Filters waarin de noodzaak van persvrijheid centraal staat. In zeven groepen onderzochten studenten van de opleiding de complexiteit van cultureel verankerde en geografische specifieke details van regionale nieuwsrapportages en de inzet van media hierbij in landen zoals Pakistan, Tunesië en Venezuela.

Het artistieke resultaat zijn video- en audio-opnames waarin de rol van de media en de bedreiging van persvrijheid aan de orde komen.

Na de overhandiging van de uitgave Facts Not Filters werd de Ambassadeur door docentbegeleiders Niels Schrader en Lauren Alexander, samen met Boris van Westering, meegenomen door de eindexamenexpositie van de studenten die deelnamen aan Facts Not Filters.