Na het afstuderen

Vervolgopleiding

Na het behalen van hun bachelordiploma kunnen afgestudeerden Grafisch Ontwerpen zich inschrijven voor een masteropleiding in design (MA Design) of beeldende kunst (MA Fine Arts), of voor andere masteropleidingen aan andere kunstacademies.

Naast onze eigen masteropleidingen Type and Media en Non Linear Narrative, zijn afgestudeerden doorgegaan met het behalen van masterdiploma's aan vele gerenommeerde instellingen, waaronder het Royal College in Londen, de Yale School of Art in New Haven, ECAL - Ecole cantonale d'art de Lausanne, de Typography Workshop bij ArtEZ in Arnhem, het Sandberg Instituut in Amsterdam en de Universiteit Leiden.

Beroepsperspectief

De afdeling Grafisch Ontwerp leidt studenten op tot kritische denkers en veelzijdige professionals die bijzondere concepten voor visuele communicatie ontwikkelen. Afgestudeerden excelleren in hun beroepscarrière door hun buitengewone conceptuele en beeldende vermogens, uitgebreide kennis van het vak en de wereld, sterke technologische nieuwsgierigheid en sterk ontwikkelde maatschappelijke betrokkenheid.

Na deze opleiding kun je als zelfstandig grafisch ontwerper werken bij een klein ontwerpbureau of bij een grote organisatie. Veel musea, architectenbureaus, ngo’s, mediabedrijven en softwareontwikkelaars zijn op zoek naar eigen ontwerpers. Ontwerpen is dan ook een uiterst breed werkveld.

'Now What?'

Luister naar onze podcast 'Wat nu?' waarin fotografiestudent Kim Casamitjana Spennhoff zes KABK-alumni interviewt over wat ze na de KABK hebben meegemaakt en wat ze vanuit hun studie in de praktijk gebruiken!

In deze aflevering luister je naar Kexin Hao, Bachelor Grafisch Ontwerpen alum: