Open dag gemist? Kijk de recording van de online Open Dag van 22 januari 2022 terug.

Studieprofiel Beeldende Kunst

De Bachelor Beeldende Kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) verbindt het verleden van de beeldende kunst met het heden en de toekomst. We omarmen de geschiedenis en tradities met een discours die gebaseerd is op het heden. Tegelijkertijd onderzoeken en verbeelden we de toekomst van de beeldende kunst die we zien als onmisbare bijdrage aan cultuur, maatschappij en ecologie.

Deze opleiding biedt je de vaardigheden, competenties, strategieën en het vertrouwen die nodig zijn om jouw toekomst en de toekomst van de kunst vorm te geven. Je zult vertrouwd raken met een breed scala aan technieken en technologieën die relevant zijn voor het maken van kunst, zoals schilderen, tekenen, grafiek, video, beeldhouwkunst en performance.

Je individuele keuze voor de inhoud, vorm en contextualisering van je werk staat daarbij voorop. Net als bij andere studierichtingen geeft de Bachelor Beeldende Kunst je ook toegang tot het volgen van een breed scala aan vakken aan de Universiteit Leiden.

Lees meer over de studieprogramma van de bacheloropleiding Beeldende Kunst

Specificaties

Taal

Opleidingsduur

4 jaar voltijd
4 jaar deeltijd
Combined degree 4 jaar

Afdelingshoofd

Regina Maria Möller

Degree

Bachelor of Arts

Kosten

CROHO

39110

Professioneel perspectief

Als beeldend kunstenaar maak je kunstwerken die betekenis aan het leven geven, waardoor je een belangrijke rol in de samenleving vervult. Je onthult verborgen kwaliteiten, brengt een kritisch geluid in maatschappelijke discussies en bent actief betrokken, ofwel concreet of theoretisch.

Je doet dit door middel van tastbare objecten, evenals concepten, performances, publicaties, lezingen en artistieke interventies in politieke, economische en sociale settings. Naast het creëren van werk weet je een plek te veroveren in artistieke en sociale omgevingen als onderzoeker, producent, netwerker, organisator en manager - en dat allemaal tegelijk.