Na het afstuderen

Vervolgopleiding

De Bachelor Beeldende Kunst stelt je in staat om verder te studeren aan een masteropleiding en zelfs een PhD te behalen. Een masteropleiding die goed aansluit op de Bachelor Beeldende Kunst is de Master Artistic Research aan de KABK. Andere relevante masteropleidingen Beeldende Kunst zijn nog in ontwikkeling. De Hogeschool der Kunsten Den Haag is een van de weinige kunstinstellingen in Nederland die een PhD-route aanbiedt.

Veel van onze afgestudeerden zijn doorgestroomd naar postacademische kunstopleidingen in Nederland, zoals De Rijksakademie van Beeldende Kunsten en De Ateliers in Amsterdam, en/of volgen masteropleidingen in kunstinstellingen in het buitenland, zoals de Glasgow School of Art.

Professioneel perspectief

Als beeldend kunstenaar maak je kunstwerken die betekenis aan het leven geven, waardoor je een belangrijke rol in de samenleving vervult. Je onthult verborgen kwaliteiten, brengt een kritisch geluid in maatschappelijke discussies en bent actief betrokken, ofwel concreet of theoretisch.

Je doet dit door middel van tastbare objecten, evenals concepten, performances, publicaties, lezingen en artistieke interventies in politieke, economische en sociale settings. Naast het creëren van werk weet je een plek te veroveren in artistieke en sociale omgevingen als onderzoeker, producent, netwerker, organisator en manager - en dat allemaal tegelijk.

'Now What?'

Luister naar onze podcast 'Wat nu?' waarin fotografiestudent Kim Casamitjana Spennhoff zes KABK-alumni interviewt over wat ze na de KABK hebben meegemaakt en wat ze vanuit hun studie in de praktijk gebruiken!

In deze aflevering luister je naar Daniele Formica, Bachelor Beeldende Kunst alum: