Algemene toelatingseisen

  • Kandidaten moeten in het bezit zijn van een bachelor- of masterdiploma van een kunst- of ontwerpacademie of een vergelijkbare opleiding.

  • Je kan je vlot uitdrukken in het Engels, zowel gesproken als geschreven.
    Niet-EU/EER-kandidaten worden gevraagd om aanvullend bewijs van hun Engelse taalvaardigheid.
    De taalvaardigheid van EU/EER-kandidaten wordt beoordeeld tijdens de toelatingsgesprekken.

Aanvullende toelatingseisen

De toelatingsprocedure is gebaseerd op twee onderdelen die beide even belangrijk zijn: een portfolio en een motivatiebrief. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.

Advies met betrekking tot je aanmelding:

Je portfolio dient alle relevante aspecten van je ontwerppraktijk te laten zien die je belangrijk vindt om te delen met de commissie. Dit kunnen voorbeelden van eerder werk zijn, zoals ontwerpen, prototypes, schetsen, fotografie en projecten. Maar dit kunnen ook andere zaken zijn die de commissie inzicht geven van jouw persoonlijke visie met betrekking tot ontwerpen.

Bestandsspecificaties: Pdf-bestand (10-20 pagina's, max. 50 MB), tekst in het Engels.

Het tweede onderdeel waarop de toelating wordt gebaseerd, is je motivatiebrief. Je motivatie moet de commissie inzicht geven op welke manier en waarom de opleiding Master Industrial Design bij jouw werkwijze en carrière past.

Bestandsspecificaties: 1 A4-pagina geschreven in het Engels.

Stuur ons je CV in het Engels.

Aanmeldingsdeadlines

De Master Industrial Design verwerkt aanmeldingen op basis van onderstaande deadlines, totdat alle plekken in de opleiding zijn vervuld.
Prioriteit deadline: 1 maart
Uiterste deadline: 1 mei

We raden je aan je aanvraag zo snel mogelijk in te dienen. Bij de uiterste deadline van 1 mei bestaat de mogelijkheid dat er een wachtlijst is gevormd.

Opmerking: om je aan te melden moet je je registreren via Studielink en verschillende documenten, incl. een portfolio, indienen.