Studieprofiel afstudeerrichting Graphic Design

De voltijdopleiding Bachelor Graphic Design aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) leidt je op tot een kritische denker en veelzijdig ontwerper die uitstekende concepten voor visuele communicatie kan ontwikkelen. We moedigen studenten aan vragen te stellen over de maatschappelijke verantwoordelijkheden van een hedendaagse ontwerper, uitdagingen van het snel ontwikkelende nieuwe-media landschap aan te gaan en antwoorden te zoeken op de hedendaagse problematiek.

Het studieprogramma is opgebouwd rond de hoofdvakken Design, Interaction, Image, Coding en Typography, en tal van keuzevakken waaronder Design Research, Letterstudio, Moving Image en Design Practice. Onze afdeling staat internationaal bekend om haar hoge opleidingsniveau, haar onderzoekende en conceptuele onderwijsaanpak, en haar excellente positie op het gebied van letterontwerp en typografie.

Studenten, docenten en de afdelingshoofden vertellen er meer over deze opleiding in onderstaande video:

Specificaties

Graad

Bachelor of Arts

Opleidingsduur

4 jaar voltijd

Studielast

Startmoment

september

Kosten

Opleiding / CROHO

B Vormgeving / 39111

Voertaal

Engels (Taaleisen)

Afdelingshoofden

Lauren Alexander & Chantal Hendriksen (Ad interim)

Meer inzichten in deze opleiding

Luister naar een gesprek met Bachelor Graphic Design studenten – Cami Chebez (4e jaar) en Stefa Bodnia (2e jaar)

screenshot Graduation Catalogue Bachelor Graphic Design
screenshot Graduation Catalogue

Beroepsperspectief

De afdeling Grafisch Ontwerp leidt studenten op tot kritische denkers en veelzijdige professionals die bijzondere concepten voor visuele communicatie ontwikkelen. Afgestudeerden excelleren in hun beroepscarrière door hun buitengewone conceptuele en beeldende vermogens, uitgebreide kennis van het vak en de wereld, sterke technologische nieuwsgierigheid en sterk ontwikkelde maatschappelijke betrokkenheid.

Onze afgestudeerden oefenen hun vak op tal van manieren uit, van zelfstandig werk tot kleine studio's en grote bureaus met tientallen medewerkers. Veel bedrijven hebben grafisch ontwerpers in huis, zoals musea, architectenbureaus, softwarebedrijven, uitgevers en mediahuizen. De klantenkring is al even divers, van particulieren tot overheidsinstellingen, van bedrijfsgiganten tot staatsorganisaties, en van plaatselijke schoonheidssalons tot internationale omroepstations.