KABK studenten en alumni in Designkwartier 2017

8 mei 2017

Werk van KABK studenten en alumni is te zien (en te koop!) van vrijdag 19 t/m 21 mei tijdens de vierde editie van het festival Designkwartier in het levendige Zeeheldenkwartier in Den Haag

Alice Mulder, alumna Grafisch Ontwerpen 2016 

‘Parlement der Dingen’, het boek van schrijfster Fien Veldman en illustrator Alice Mulder, behandelt een bekend onderwerp op een nieuwe manier: Hoe gaan wij om met onze planeet?

David in den Bosch alumnus Fotografie 2013 & Majda Vidakovic, alumna Fotografie 2015

In het project “Pot Trouvé” onderzoeken fotograaf David in den Bosch en ontwerper Majda Vidakovic vorm en materiaal om zo opnieuw te kijken naar de materialen van onze cultuur, tijd en gedragingen.

GRAFISCHE WERKPLAATS met werk van o.a. alumni  Ilse Versluijs(Beeldende Kunst 1993), Elise Kommer (Grafisch Ontwerpen 2012) en Jordy van den Nieuwendijk (Grafisch Ontwerpen 2011)

De Grafische Werkplaats laat spraakmakende voorbeelden zien van werken met analoge grafische technieken en nieuwe digitale mogelijkheden van textielontwerpers Eugène van Veldhoven, Annika Syrjämäki, en beeldend kunstenaar Ilse Versluijs. Tijdens de vierde editie van Festival Designkwartier is er dagelijks om 14.00 uur een demonstratie of toelichting, kun je design kopen van Anna Gee, LileSadi en Elise Kommer en verschijnt de Werkplaatsposter 2017, naar een ontwerp van Jordy van den Nieuwendijk.

_INBETWEEN_
beeld": _INBETWEEN_ experimenteel magazine gemaakt door IAMO students

INBETWEEN

Samen met de derdejaars studenten Design+Interieur van de Koninkllijke Akademie Beeldende Kunst Den Haag maakten gastdocenten Frank Bruggeman en Tatjana Quax een magazine met de titel _INBETWEEN_. Het tijdschrift is niet op de traditionele manier gefocused op het perfecte interieur of het nieuwste meubelontwerp, maar komt voort uit een onderzoek naar het 'tussengebied' tussen object en interieur, maker en gebruiker. Wie bepaalt bijvoorbeeld of een woonomgeving af is, de ontwerper of gebruiker? Het losbladige magazine wordt door de studenten zelf vormgegeven i.s.m. grafisch vormgeefster Corine Datema.

Thomas Nondh Jansen, alumnus Fotografie 2013

Een expositie waarin de bezoeker net als de olifant kan verdwalen

Dit is het eerste kinderboek van fotograaf Thomas Nondh Jansen. Als kind werd hij geadopteerd uit Thailand. Hij voelt zich verbonden met Nederland maar vraagt zich ook af waar hij vandaan komt. Een plastic olifant in een tuin werd het begin van een reis van de fotograaf en olifant door heel Nederland, door alle seizoenen, op zoek naar zijn roots. Tijdens de vierde editie van Festival Designkwartier heeft Thomas een expositie waarin de bezoeker net als de olifant kan verdwalen, waar een rijdende olifantenverrassing voorbij komt en waar het boek natuurlijk te zien en te koop is. Bart Eysink Smeets schreef het verhaal bij hun reis en uitgeverij Leopold bracht het boek uit.

WONDER WHY afstudeerden Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen

De relatie met de dingen om ons heen Onder de noemer WONDER WHY presenteert een collectief van ontwerpers uit het eindexamenjaar van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten hun werk. Met WONDER WHY beogen zij een dialoog tot stand te brengen tussen zichzelf en hun publiek.

Entree: gratis  Data: vrijdag 19 t/m zondag 21 mei 2017  Locatie: Zeeheldenkwartier, vlakbij het centrum van Den Haag

meer informatie: festivaldesignkwartier.nl