KABK-studenten ontwerpen Jos Brink Prijs en Joke Smit-prijs 2019

11 februari 2019

Vijf studenten van de richting meubelontwerpen binnen de afdeling Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen hebben de opdracht gekregen om een ontwerp te leveren voor twee emancipatieprijzen: de Jos Brink Prijs gericht op LHBT emancipatie en de Joke Smit-prijs gericht op vrouwenemancipatie.

De winnende ontwerpen werden afgelopen 22 januari door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven gekozen.

Voor de Jos Brink Prijs, die aan iedere twee jaar toegekend wordt aan een persoon of organisatie die zich inzet voor de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen, is student Erik van Schaften geselecteerd met zijn ontwerp voor een broche. De Jos Brink prijs wordt uitgereikt op 19 mei in de Stadsschouwburg in Haarlem.

Het werk van Xenia Léonie Weulersse is geselecteerd voor de Joke Smit-prijs. Deze prijs voor vrouwenemancipatie wordt tweejaarlijks uitgereikt aan persoon of organisatie die zich inzet voor vrouwenemancipatie. De uitreiking van de Joke Smit prijs vindt in het najaar van dit jaar plaats.

Lees meer over dit samenwerkingsproject tussen de afdeling Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).