Installatie Phantasmagoria in de Centrale Bibliotheek Den Haag

Vanaf 15 december 2017 t/m 27 januari 2018 een installatie onder de titel Phantasmagoria, het afstudeerproject van  Iris Erkelens (BA Interieurarchitectuur) is te zien in het Historisch Informatie Punt in de Centrale Bibliotheek Den Haag.

Installatie Phantasmagoria

De bibliotheek, de plek waar nieuwsgierigheid de vrije loop heeft, waar je kunt zoeken en vinden, zijn en bespreken. Op de 4e verdieping van de openbare bibliotheek van Den Haag in het Historisch Informatie Punt (HIP) is tot 27 januari een installatie te vinden die ook aanzet tot deze actieve houding. 

De installatie is genaamd Phantasmagoria. Een “Phantasmagoria (făn-tăzˌmə-gôrē-ə, -gōr-) is een reeks van lukrake associatieve beelden, zoals te zien in een droom. Constant veranderende scènes samengesteld uit talrijke elementen.” In dit geval over de samenkomst van Indië en Den Haag. Een enorme bewogen periode met veel perspectieven op wat er gebeurt is. Het is een gesnipperde herinnering van een generatie die bijna uitsterft. 

Daarom is hier een Phantasmagoria ontstaan, een ontmoeting van alle perspectieven. Als gespreksstarter voor de bezoeker en als brug tussen het Indisch familie archief en de degene die meer zou willen onderzoeken over genealogische, biografische en iconografische gegevens over Europese en Indo-Europese families uit voormalig Nederlands-Indonesië. Kom langs en loop rond in de dromerige situatie en ontdek de talrijke vormen van erfgoed die in de stad terug te vinden zijn. 

Details

Datum

15 december 2017 17.00 - 27 januari 2018 18.00

Locatie

Centrale Bibliotheek Den Haag

Entree

Gratis