KABK x Unseen 2017

Fotografiestudenten Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) op Unseen 2017

Van 22 tot en met 24 september 2017 was de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) aanwezig op fotofestival Unseen. Het werk van 12 fotografiestudenten werd onder de titel Let me tell you about gepresenteerd bij de ingang van het festivalterrein. De presentatie was een samenwerking tussen de afdeling Fotografie van de KABK en Unseen.

LET ME TELL YOU ABOUT…

12 derdejaars studenten Fotografie hebben een tentoonstelling samengesteld onder leiding van docenten als Ola Lanko, Raimond Wouda, Adam Broomberg en Oliver Chanarin.

“Als makers hebben we een belangrijke rol: het vertellen van verhalen. In een tijd waarin nieuwsbronnen, beeldrechten en authenticiteit niet altijd even helder zijn is het belangrijk om goed om ons heen te kijken. Waar ligt de grens tussen feit en fictie, hoe herken je een betrouwbare bron, en wat kun je als fotograaf toevoegen aan deze discussie?”

Op Unseen vertelden de derdejaars studenten door middel van fotografie over hun wereld. Terwijl elk fotografisch verhaal op zichzelf stond, deelden zij de wens om lastige thema’s die hen als jonge makers bezighouden, het hoofd te bieden.

Deelnemende fotografen: Nael Quraishi, Elodie Vreeburg, Viktor Naumovski, Katarina Juričić, Sophie Schwartz, Caspar von Eugen, Filippo Maria Ciriani, Daniela Roșca, Tibor Dieters, Avgud, Stella Loning en Linnea Frandsen.

Concept en ontwerp: Kummer & Herrman

Rob Hornstra, co-hoofd van de afdeling Fotografie: “Fotografiestudenten omarmen nieuwe mogelijkheden en technieken en zijn nauwelijks beïnvloed door traditionele fotografische conventies. Ze denken vanuit een fotografische gedachte, maar dat hoeft niet perse te leiden tot een foto. Wat hen verbindt is een diepgeworteld verlangen om verhalen te vertellen, en om deze te delen.”

Via Instagram werden de verhalen letterlijk door de studenten verteld, en deze konden als audiotour worden gebruikt tijdens het bezoek.