Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan de cursus is een toelating vereist. Deze toelating bestaat uit verschillende onderdelen:

Een portfolio is een verzameling van werk dat je hebt gemaakt. Dat kan van alles zijn: tekeningen, schetsen, krabbels uit een schrift, schetsboekjes, foto’s, video’s, textiel, film, schilderijen, ruimtelijke (3d) werken etc. Ook onaf werk, aanzetten en ideeën horen hierbij. Je mag ook werk meebrengen dat je op school/cursus/workshop hebt gemaakt, als het maar van jou is en je ermee kan laten zien wie je bent en wat je hebt gedaan. Laat zien wie en wat je inspiratiebronnen zijn. Welke kunstenaars en kunstwerken je inspireren. Zorg ervoor dat het geheel gevarieerd is en dat je zoveel als mogelijk meebrengt. Werken die niet meegebracht kunnen worden kan je op een foto laten zien. Hoe meer je van jezelf en je passie laat zien, hoe beter we je kunnen adviseren en bekijken of je binnen de cursus kan vinden wat je zoekt.

Lees in ons 'How to Portfolio' bookje handige tips voor het samenstellen van je portfolio en algemene informatie over het aanmeldingsprocedure voor onze voortrajecten en bacheloropleidingen.

Nadat je geregistreerd bent, ontvangt je de vragenlijst per email. Deze dient ingevuld meegenomen te worden naar de werkdag.

Op de toelatingsdag wordt je om 10:15 uur verwelkomd en naar de ruimtes gebracht waar tafels klaarstaan om je werk (portfolio) op te laten zien. Je vragenformulier wordt ingenomen.

Van 11:00 tot 15:00 uur vinden er groepsgewijs gesprekken plaats tussen alle kandidaten en de toelatingscommissie.

Toelatingsdata 2024/2025

  • 7 september 2024 -
    Toelatingsdag voor de eerste cursus (14 september t/m 18 januari)
  • 25 januari 2025 -
    Toelatingsdag voor de tweede cursus (1 februari t/m 7 juni)

N.B.: Start je de tweede cursus nadat je de eerste cursus afrondt? Dan is een tweede toelating niet nodig.

Schrijf je in voor de toelatingsdag

Praktische informatie

Inschrijven voor de toelatingsdag om te bekijken of deze cursus biedt wat je zoekt kan door deze aanmeldprocedure te volgen.

Na aanmelding ontvang je automatisch een bericht met informatie over de toelatingsdag en een formulier met een aantal vragen.

Cursusgeld en betaling: De kosten voor de cursus bedragen €808 inclusief een dagexcursie voor 15 zaterdagen.

  • Als je bent toegelaten, zal het gehele bedrag voor aanvang van de cursus moeten worden voldaan, hierover ontvang je automatisch van de financiële administratie bericht.
  • Als je de kosten van deze cursus niet kan voldoen kan je bij de toelatingsdag opteren voor de plek die is gesponsord door de gemeente Den Haag. Het gesponsorde bedrag dekt de kosten voor de cursus en de materiaal- en administratiekosten. Er is één plek beschikbaar voor de cursus september 2024-januari 2025 voor een cursist die is toegelaten en in het bezit is van een geldige Ooievaarspas. Om hiervoor in aanmerking te komen dient de kandidaat de pas mee te brengen naar de toelatingsdag.
  • Er wordt geen cursusgeld geretourneerd bij ziekte, afwezigheid of voortijdig verlaten van de cursus.
  • Als na deelname aan de toelatingsdag wordt besloten niet deel te nemen aan de cursus dient dit voor aanvang van de eerste les te worden gecommuniceerd met de afdeling. Bij niet tijdig afzeggen van deelname aan de cursus wordt een bedrag van €95,- in rekening gebracht voor administratieve kosten.

Materiaal: Studenten worden verzocht hun eigen materialen voor de lessen mee te brengen. De academiewinkel heeft een speciaal pakket samengesteld voor deelnemers aan de Oriëntatiecursus, dat je met korting kunt aanschaffen.

NB: De KABK heeft niet de mogelijkheid om voor niet-EU/EER Oriëntatiecursus kandidaten een verblijfsvergunning te regelen.

Data Oriëntatiecursus 2024-2025

De cursus wordt verzorgd door deze docenten van de KABK en wordt uitgevoerd twee keer per jaar. Elke cursus duurt vijftien zaterdagen (inclusief een dagexcursie).

Cursus 1 - start in september

Zaterdag 7 september 2024 - toelatingsdag
Zaterdag 14 september 2024 - start cursus
Zaterdag 18 januari 2025 - laatste les

Meld je aan voor de toelating van cursus 1

Cursus 2 - start in februari

Zaterdag 25 januari 2025 - toelatingsdag
Zaterdag 1 februari 2025 - start cursus
Zaterdag 7 juni 2025 - laatste les

Meld je aan voor de toelating van cursus 2