Studieprofiel Master Photography & Society

Open dag gemist? Kijk de recording van de online Open Dag van 22 januari 2022 terug.

Photography & Society is een tweejarige masteropleiding die sinds september 2018 op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) wordt aangeboden. De Master Photography & Society aan de KABK leidt sociaal geëngageerde fotografen van de 21e eeuw op die een actieve interesse hebben in de technologische, politieke, ecologische en sociale rol van fotografie.

De kern van Photography & Society is het maken van afbeeldingen, maar de opleiding daagt je ook uit om buiten de grenzen van de fotografie te kijken en het medium te gebruiken als een middel om deel te nemen aan het mondiale debat. Wij stellen je in staat om in de relatie tussen beeld en maatschappij te bemiddelen. Aan deze transformationele eisen kan alleen worden voldaan als fotografen begrijpen hoe foto's worden gemaakt, gepresenteerd, besproken, gebruikt en gedocumenteerd.

Als student Photography & Society leer je de volledige distributieketen onder de knie te krijgen, naadloos over te gaan van concept naar werk en de presentatie ervan in verschillende, vaak nieuwe, vormen.

Specificaties

Taal

Opleidingsduur

2 jaar voltijd

CROHO

49114

Diploma

Master of Arts in Fine Art & Design

Kosten

Afdelingshoofd

Professioneel perspectief

Als afgestudeerde Photography & Society ligt jouw kracht in het vermogen om complexe sociale thema's te begrijpen en middels fotografie bij te dragen aan de wereld. Je bepaalt je eigen positie, vindt effectieve fotografische vormen en opereert binnen complexe omgevingen.

Afgestudeerden zijn klaar voor werk in elke sector waar fotografie en maatschappij elkaar kruisen. Ze zijn bijvoorbeeld autonoom beeldend kunstenaar, documentairemaker, visueel onderzoeker, curator of activist en creëren allemaal werk dat visueel opwindend en intellectueel aantrekkelijk is.

Enkele projecten en activiteiten

Blijf in contact met Master Photography & Society

Publicaties

Meer over Parts Unknown (2020)

De eerste editie van TRIGGER magazine (2019)