Studieprofiel

De tweejarige masteropleiding Photography & Society aan de KABK leidt sociaal geëngageerde fotografen van de 21e eeuw op die een actieve interesse hebben in de technologische, politieke, ecologische en sociale rol van fotografie.

De kern van Photography & Society is het maken van afbeeldingen, maar de opleiding daagt je ook uit om buiten de grenzen van de fotografie te kijken en het medium te gebruiken als een middel om deel te nemen aan het mondiale debat. Wij stellen je in staat om in de relatie tussen beeld en maatschappij te bemiddelen. Aan deze transformationele eisen kan alleen worden voldaan als fotografen begrijpen hoe foto's worden gemaakt, gepresenteerd, besproken, gebruikt en gedocumenteerd.

Als student Photography & Society leer je de volledige distributieketen onder de knie te krijgen, naadloos over te gaan van concept naar werk en de presentatie ervan in verschillende, vaak nieuwe, vormen.

Studenten, docenten en het afdelingshoofd vertellen er meer over deze opleiding in onderstaande video:

Specificaties

Graad

Master of Arts

Opleidingsduur

2 jaar voltijd

Studielast

Startmoment

september

Afdelingshoofd

Voertaal

Engels (Taaleisen)

Opleiding / CROHO

M Master of Arts in Fine Art & Design / 49114

Waarom Photography & Society aan de KABK

De Master Photography & Society gaat uit van drie fundamentele waarden om fotografie te plaatsen aan de basis van ons begrip van 'wie we zijn' in deze uitdagende en veranderlijke wereld: Samenwerking, Onderzoek en Impact.

Terwijl het maken van beelden de kern is van Photography & Society, dagen wij je uit om buiten de grenzen van de fotografie te treden. De academie is in Den Haag gevestigd. Photography & Society bevindt zich dicht bij grote maatschappelijke en zakelijke spelers van internationale, nationale en lokale organisaties.

Studieprogramma

Past deze studie bij jou?

Als een sociaal geëngageerde fotograaf van de 21e eeuw moet je de distributieketen meester zijn en naadloos kunnen overgaan van concept naar werk naar presentatie en nieuwe vormen van distributie. Door diepgaande verschuivingen binnen de hedendaagse maatschappij en het professionele veld te analyseren, is Photography & Society ontworpen om bij jou de mogelijkheden te ontgrendelen om de betekenis van eenentwintigste-eeuwse beeldvorming opnieuw te definiëren.

Als student aan de masteropleiding Photography & Society verricht je graag onderzoek en experimenten, stel je vragen bij wat je doet en waarom, sta je open voor onverwachte input en ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen binnen je interessegebied. Als onderzoeker ben je zowel onafhankelijk als dat je goed kunt samenwerken en creëer je graag een impact.

Toelatingseisen