Studieprogramma

De tweejarige Engelstalige masteropleiding Photography & Society is zodanig opgezet om onze kracht te weerspiegelen in samenwerking, onderzoek en impact. Door middel van studio's, workshops, seminars en andere peer-to-peer leerstructuren zul je, ongeacht verschuivingen in het sociale en fotografische landschap, je eigen antwoorden zoeken en vinden.

De masteropleiding bestaat uit praktische opdrachten. Door de unieke locatie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) dicht bij verschillende ministeries en internationaal georiënteerde partners en organisaties, raak je betrokken bij de politieke, economische en culturele arena.

Programmastructuur

Je eerste jaar biedt een gedetailleerde betrokkenheid bij de praktijk door middel van experiment, vraagstellingen, spel en dialoog als input voor het proces. Een duidelijke focus wordt gecreëerd door vier studio's die zijn gestructureerd over twee semesters rond jaarlijks veranderende, centraal bepaalde onderzoeksthema’s die gebaseerd zijn op de dynamiek van het veranderende werkveld. Seminars en workshops ondersteunen het werk in de studio.

Het hele tweede jaar ben je bezig met het masterproject (een combinatie van werk en een scriptie). In de loop van twee semesters creëer je een aanzienlijke hoeveelheid werk en combineer je het onderzoek in je individuele praktijk en theorie met een vermogen om jezelf - en jouw werk - te positioneren in een maatschappelijke context.

Het fysieke en geschreven werk weerspiegelt een synthese van reflectieve, conceptuele, praktische en professionele vaardigheden. Je masterproject is een samensmelting van analytische studie en praktijk, culminerend in een afstudeershow en een openbare presentatie van het werk waar het de maatschappij in gaat.

Inzichten in deze opleiding

Luister naar een gesprek met Petra en Benedikte over de Master Photography & Society en hun afstudeerprojecten.

screenshot Graduation Catalogue Master Photography & Society
screenshot Graduation Catalogue

Studiepunten 2023-2024

De masteropleiding duurt twee jaar en bestaat uit 120 studiepunten (ECTS).

Domain Semester 1ECTS
Domain: Personal Aims 16
Domain: Making 16
Domain: Research Abilities 16
Domain: Public Impact 16
Domain: Critical Reflection 16
Semester Presentation 10
Totaal studiepunten per semester30
Domain Semester 2ECTS
Domain: Personal Aims 26
Domain: Making 26
Domain: Research Abilities 26
Domain: Public Impact 26
Domain: Critical Reflection 26
Semester Presentation 20
Totaal studiepunten per semester30
Domain Semester 1ECTS
Domain: Personal Aims 36
Domain: Making 36
Domain: Research Abilities 36
Domain: Public Impact 36
Domain: Critical Reflection 36
Semester Presentation 30
Totaal studiepunten per semester30
Domain Semester 2ECTS
Domain: Personal Aims 46
Domain: Making 46
Domain: Research Abilities 46
Domain: Public Impact 46
Domain: Critical Reflection 46
Semester Presentation 40
Totaal studiepunten per semester30

OER 2023-2024

Onderwijs- en Examenregeling

Informatie over de regelingen met betrekking tot de organisatie van het programma en de daarmee samenhangende beoordelingen en examens vind je in de Onderwijs- en Examenregeling (OER)