De aanmelddeadline voor studiejaar 2025 - 2026 was 1 maart, maar je kunt je nog tot 1 mei aanmelden.
Toelatingseisen
Photography & Society staat open voor alle (statische) beeldmakers met een bachelordiploma. Naast fotografie of een van zijn subdisciplines, dus ook voor kandidaten met een diploma beeldende kunst, digitale media, visuele antropologie en andere niet-lineaire disciplines. Bij voorkeur heb je minimaal drie jaar praktijkervaring. We raden mensen af zich meteen na het afronden van een bacheloropleiding aan te melden. De groepen worden samengesteld op basis van jouw eerdere ervaringen en betrokkenheid bij de rol van fotograaf als bemiddelaar van het publieke debat.
Lees hieronder meer over de algemene toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding, evenals de specifieke portfolio-eisen en belangrijke data voor aanmelden en toelating.
Algemene toelatingseisen
- Je hebt een bachelordiploma behaald in een vergelijkbaar en relevant vakgebied;
- Je kan je vlot uitdrukken in het Engels, zowel gesproken als geschreven.
Niet-EU/EER-kandidaten worden gevraagd om aanvullend bewijs van hun Engelse taalvaardigheid.
De taalvaardigheid van EU/EER-kandidaten wordt beoordeeld tijdens de toelatingsgesprekken.
Aanvullende toelatingseisen
Als onderdeel van de toelatingsprocedure voor de masteropleiding Photography & Society, word je gevraagd de volgende documenten aan te leveren: portfolio, onderzoeksvoorstel, motivatiebrief en een curriculum vitae.
Na selectie op basis van het bovenstaande, word je uitgenodigd om naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag te komen voor een gesprek met de toelatingscommissie. De toelatingscommissie bestaat uit het afdelings- en faculteitshoofd die betrokken zijn bij Photography & Society.
Advies met betrekking tot je aanmelding:
Je portfolio vormt een belangrijk deel van je toelating. Neem daarom de tijd om goede afbeeldingen te maken die samen alle aspecten van je praktijk laten zien die jij belangrijk vindt om te delen met de commissie. De precieze vorm van de portfolio, hoeveel afbeeldingen of bestanden het heeft en hoeveel tekst hierbij hoort, laten wij aan jou over. We ontvangen aanmeldingen van mensen met uiteenlopende werkwijzen, en iedereen heeft een eigen manier van presenteren. Van audio- en videowerk vragen we je aan te geven welke fragmenten jij denkt dat de commissie absoluut moet zien of horen.
Bestandsspecificaties digitale portfolio: pdf-formaat, max. 20 MB
In je onderzoeksvoorstel geef je meer informatie over het werk dat je in je portfolio laat zien en vertel je iets over de richting van het onderzoek dat je tijdens je studie wilt doen. We horen graag hoe je verwacht dit onderzoek te benaderen binnen Photography & Society. Geef daarom aan wat de specifieke aandachtsgebieden zijn voor toekomstig onderzoek en de gebieden die je al hebt ontwikkeld.
Bestandsspecificaties: 1 A4-pagina geschreven in het Engels.
Je motivatiebrief geeft ons inzicht in waarom en op welke manier Photography & Society past bij jouw ambities.
Bestandsspecificaties: 1 A4-pagina geschreven in het Engels.
Geef naast specifieke informatie over je gevolgde opleidingen aan wat de belangrijkste tentoonstellingen, evenementen en publicaties zijn waar je bij betrokken bent geweest. Geef ook informatie over eventuele beurzen, prijzen of nominaties die je hebt ontvangen en, indien van toepassing, alle overige informatie die je relevant acht voor je aanmelding.
Bestandsspecificaties: 1 A4-pagina geschreven in het Engels.
Na selectie op basis van het bovenstaande, vindt een gesprek plaats met leden van de toelatingscommissie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Dit gesprek vormt de laatste fase van de toelating en dient verschillende doelen. We leren je graag beter kennen. Het is heel belangrijk dat je overtuigd bent van je keuze voor Photography & Society.
Aanmeld- en portfolio deadline
De aanmelddeadline voor het studiejaar 2025 – 2026 was 1 maart, maar je kunt je nog aanmelden tot 1 mei.
We behandelen eerst alle aanvragen die vóór de deadline van 1 maart zijn ingediend. We verwachten dat er daarna voldoende plaatsen beschikbaar zullen zijn, dus voel je vrij om je tot 1 mei aan te melden. We begrijpen dat het vervroegen van de deadline van 1 mei naar 1 maart nog niet bekend was bij iedereen.
Om je aan te melden moet je je eerst registreren in Studielink (Nederlandse nationale database voor toelating tot het hoger onderwijs) en vervolgens toegang krijgen tot ons online aanmeldingssysteem OSIRIS waar je wordt gevraagd je verschillende documenten, incl. een portfolio in te dienen.