Studieprofiel Master Artistic Research

De Master Artistic Research is een intensieve studie voor zeer gemotiveerde kunstenaars die geïnteresseerd zijn in onderzoek als artistieke benadering, gedreven door experiment en nieuwsgierigheid in combinatie met reflectie en analyse. Succesvolle aanvragers volgen de opleiding vanuit een bestaande praktijk en een goed geformuleerd artistiek onderzoeksplan.

Je artistieke praktijk vormt de kern van de studie. We zullen je helpen met het verkennen van je onderzoeksplannen, nieuwe concepten, inspiratiebronnen en andere manieren voor de totstandkoming van je werk helpen ontwikkelen. Je ontwikkelt een groter vermogen tot artistieke complexiteit. Bij het afstuderen beschik je over een groter begrip van wat je doet en ben je beter in staat een autonome onderzoekspraktijk verder te ontwikkelen en te onderhouden.

Bekijk de programmastructuur

Specificaties

Taal

Opleidingsduur

2 jaar voltijd

Afdelingshoofd

Janice McNab

Diploma

Master of Arts in Fine Art & Design

Kosten

CROHO

49114

Geïnteresseerd in deze masteropleiding? Bekijk de toelatingseisen van de Master Artistic Research aan de KABK en de mogelijkheden voor studiebeurzen.

Professioneel perspectief

De Master Artistic Research is een kunstopleiding en de meeste van onze afgestudeerden zijn werkzaam als beeldend kunstenaar. Een aantal heeft prijzen gewonnen in hun respectievelijke vakgebied of heeft opdrachten, residenties en andere mogelijkheden gekregen om hun onderzoek voort te zetten.

Daarnaast biedt onze opleiding geïnteresseerde studenten een goede basis om verder te studeren voor een praktijkgerichte PhD en om deel te nemen aan postacademische onderzoeksinstituten. Na enige tijd in het veld, zijn sommige alumni zelf docenten geworden op kunstacademies.

Master Artistic Research op social media