Ja, alle internationale studenten hebben een geldige ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering nodig om in Nederland te kunnen blijven en studeren. Raadpleeg de Nuffic-website studyinholland.nl  voor meer informatie.

Alle studenten (ook Nederlandse) dienen na toelating tot de KABK hun beide verzekeringsdocumenten (Ziektekosten- en Aansprakelijkheidsverzekering) te overleggen. Na je toelating tot de KABK word je gevraagd deze documenten in de eerste week van het studiejaar in september in te leveren bij de Studentenadministratie.

Voor zowel de bachelor- als masteropleidingen moet je voldoende Engels kunnen schrijven en spreken om je studie aan de Koninklijke Academie te mogen volgen.

Onder taaleisen Engelstalige opleidingen vind je meer informatie over

  • de minimum taaleisen,
  • welke tests/certificaten we accepteren en
  • wie moet een certificaat/testresultaat inleveren en wanneer.

Nee, de KABK biedt het onderwijs in het Engels aan met uitzondering van de Kidsclub (basisschoolniveau) en School voor Jong Talent (middelbare schoolniveau).

Ja, dat doen we. We rekenen de cursisten een klein bedrag dat bij aanvang van de cursus betaald moet worden.

Inkomende Erasmus-uitwisselingsstudenten moeten contact opnemen met hun Erasmus-coördinator of Internationaal Bureau voor meer informatie. Wij ontvangen aanvragen van de Internationale Bureaus om in aanmerking te komen voor het uitwisselingsprogramma.

Lees meer over internationale uitwisseling - inkomende studenten aan de KABK.

Inkomende uitwisselingsstudenten van een niet-Erasmus partneruniversiteit moeten contact opnemen met hun International Office voor meer informatie. Wij ontvangen aanvragen van de International Offices om in aanmerking te komen voor het uitwisselingsprogramma.

Lees meer over internationale uitwisseling - inkomende studenten aan de KABK.

Je kunt aan de KABK studeren als internationale free mover. De aanmeldingsprocedure is dezelfde als voor Erasmus-studenten.

Belangrijk: alle bezoekende studenten/free movers moeten collegegeld (instellingscollegegeldtarieven) naar rato betalen afhankelijk van hun studieperiode (semester of een heel jaar).

Lees meer over de free mover / visiting students aan de KABK.