Gezondheidszorg

Studeren is een leuke en nieuwe ervaring. Houd jezelf fit en gezondheid, juist tijdens je studie. Als je naar een andere stad verhuisd en in een nieuwe omgeving bent kan dat stressvol voor je zijn. Het kan je fysieke en geestelijke welzijn beïnvloeden. Het is daarom belangrijk dat je goed bent verzekerd. Kijk je verzekering na welke kosten er wel en niet worden gedekt.

Mocht je huisarts op uren reisafstand van den Haag zijn dan is het aan te raden om je in te schrijven bij een huisarts in Den Haag. Nadat je bent toegelaten ontvang je hierover meer informatie.

NB. Het is belangrijk om je te realiseren dat de capaciteit van de huisartsen en gespecialiseerde zorg beperkt is en dat er wachttijden kunnen zijn. Bereid je hier op voor als je voor de aanvang van je studie al weet dat je zorg nodig hebt.

Zorgverzekering

Alle studenten in Nederland moeten voldoende verzekerd zijn voor ziektekosten. Internationale studenten die in hun eigen land particulier verzekerd zijn, dienen een verklaring (in het Engels) mee te nemen met details over hun ziektekostenverzekering.

Zie de Engelse pagina voor meer informatie over het regelen van je zorgverzekering als internationale student in Nederland.

Zie de Engelse pagina voor meer informatie

Zie de Engelse pagina voor meer informatie