One Nest Stand #30: Some World Futures

Jaarlijks organiseert Nest een One Nest Stand presentatie waarbij studenten van een kunstacademie de opdracht krijgen aan te haken bij het thema van één van de tentoonstellingen van Nest.

Studenten van de Beeldende Kunst afdeling van de KABK reageren op de tentoonstelling ‘A Fair Share of Utopia’ waarin nagedacht wordt over de vraag: “Als je vandaag zou sterven en één generatie later terugkeert, in welke wereld zou je dan geboren willen worden, ongeacht waar of wie je bent?”.

Deze vraag komt voor uit het essay ‘What if We’re All Coming Back?’ van mensenrechtenadvocaat Michelle Alexander, dat in oktober 2018 werd gepubliceerd in The New York Times.

Vanuit het gedachte-experiment om zich een fundamenteel andere, duurzame en humane organisatie van de samenleving voor te stellen, speculeren de studenten over een onbekende toekomst waar zijzelf onderdeel van uitmaken.

In dit traject worden de studenten begeleid door Müge Yilmaz (beeldend kunstenaar), Marius Lut (kunstenaar en directeur Billytown), Petra Ardai (theatermaker), Jörgen Gario (dichter en muzikant) en Heske ten Cate (artistiek directeur Nest) en Daphne Verberg (coördinator programma).

Deelnemende studenten

Lema Ahmadi (BK3)
Maya Bahner (BK3)
Odine Burghouwt (BK3)
Philipp Groubnov (alumnus 2020) &
Alexander Jermilov (BK4)
Juwon Lee (BK4)
Ryan Lim Zi Yi (BK4)
Zela Palmer (BK3)
Lui Wolstencroft (BK3)
Rosa Zangenberg (alumna 2020)

One Nest Stands zijn tentoonstellingen van één avond.

Details

Datum

27 november 2020 16.00 - 22:00

Locatie

Nest, De Constant Rebecqueplein 20b, 2518 RA The Hague

Entree

Entrance is free & reservation is required