One Nest Stand #31: An Idle Escape

Studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag reageren op de tentoonstelling How Rest the Brave, een groepstentoonstelling over de noodzaak van slaap en rust, als een vorm van verzet in een voortdurende vierentwintig-uurseconomie. Wat betekent het om niets te doen? Hoe ga je om met de behoefte aan rust?

De deelnemende studenten -die werden geselecteerd via een open call- presenteren aspecten van wat rusten, slapen en (dag)dromen kan betekenen. Door middel van hun werken stellen ze manieren voor om te piekeren, mijmeren en dromen als middelen om dagelijkse routines en verplichtingen opnieuw vorm te geven. Met hun tweeledige verhalen over luiheid en ijver nodigen ze de bezoeker uit om na te denken over hoe te ontsnappen aan de kapitalistische productiviteitscultuur.

In dit proces worden ze begeleid door Lieneke Hulshof (hoofdredacteur Mister Motley, curator), Richtje Reinsma (kunstenaar, schrijver), Remco Osorio Lobato (kunstenaar, architect), en team Nest. One Nest Stands zijn tentoonstellingen van één avond, gehost en georganiseerd door Nest in samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Deelnemende studenten:

Tommie Bangma
Dario Fernández
Juliette Hengst
Frans van Hoek
Maria Ilieva
Jemima de Jonge
Yan-Zhi Kang
Emir Karyo & Jan Wojda
Alexander Koch
Dora Szilvasi-Lehy

Details

Datum

1 april 2022 19.00 - 3 april 2022 18.00

Locatie

NEST, De Constant Rebecqueplein 20b, 2518 RA Den Haag

Meer info

Openingstijden:
Vrij 1 april, 19:00 uur – 22:00 uur
Za 2 april, 13:00 uur – 18:00 uur
Zo 3 april, 13:00 – 18:00 uur

Meer informatie & tickets