'​If one walks…' ArtScience Interfaculty performance in Zaal 3

In de voorstelling If one walks... onderzoeken studenten van de ArtScience Interfaculteit het complexe gedrag van systemen door middel van een gezamenlijke performance.

Deze performance is het resultaat van een 3 weken durende workshop over Systeem Theorie waarbij geëxperimenteerd is met feedback-mechanismen en performance systemen. Hoe kunnen acties worden gegenereerd door eenvoudige regels en voorwaarden te stellen, en hoe kunnen die regels leiden tot collectieve composities? Hoe kan het lichaam, door zijn fysieke activiteit, zijn ruimtelijke beweging en zijn participatie binnen de groep, de basis vormen van een performance-systeem?

Deelnemende performers

Anne-Florence Neveu (FR), Ary Werthein (AR), Bjarte Wildeman (NL), Gökay Atabek (TR), Hana Kozma (HU), Klara Fantanova (CZ), Martine Folkersma (NL), Max Baraitser Smith (UK), Minji Kim (KR), Nikzad Rabshahi (IR), Timoteo Carbone (IT), YJ Wu (CN), Þórir Freyr (IS)

Onder begeleiding van: Marion Tränkle (DE) en Katinka Marac (NL)

Over

De ArtScience Interfaculteit beschouwt kunst en wetenschap als een continuüm en bevordert de ontwikkeling van nieuwe kunstvormen en artistieke talen. De ArtScience Interfaculteit is ingebed in zowel het Koninklijk Conservatorium als de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. ArtScience heeft een interdisciplinaire focus die de bestaande disciplines van muziek, visuele en performatieve kunst, mediakunst, geesteswetenschappen en de natuurwetenschappen doorkruist.

In het kader van Vers, werkt het Nationale Theater samen met vele kunstacademies in Nederland. Soms komen studenten een week werken in Zaal 3 om aan het eind van die week hun werk te presenteren. Weer een andere keer voeren studenten een voorstelling op die ze op de academie hebben gemaakt. Dit is voor de studenten een mooie kans om in een professionele omgeving hun werk te presenteren. En voor het publiek is het een leuke manier om nieuwe talenten te ontdekken.

Details

Datum

21 februari 2020 20.30 - 21:30

Locatie

Zaal 3, Den Haag

Meer info

Tickets via Het Nationale Theater