Textiel & Mode alumnus Erik Frenken wint Mode Stipendium 2019

5 april 2019

Erik Frenken, alumnus Textiel & Mode (2002), is winnaar van het Prins Bernhard Cultuurfonds Mode Stipendium, die dit jaar voor de negende keer uitgereikt is. Het stipendium bestaat uit een geldbedrag van 50.000 euro. Het geldbedrag stopt Frenken volledig in de artistieke ontwikkeling van zijn merk.

​“Alles in mijn leven staat in het teken van Frenken. Deze prijs komt op een perfect moment.’’

Erik Frenken is in 2002 cum laude afgestudeerd aan KABK’s afdeling Textiel & Mode , waarna hij eveneens cum laude afstudeerde als Master bij Central Saint Martins.

Hij ging na zijn masteropleiding aan de slag als hoofdontwerper van de damescollectie bij Victor & Rolf. In 2010 nam hij het roer over als hoofontwerper bij modelabel Avelon, wat in 2015 tot een eind kwam. Twee jaar geleden heeft hij een nieuw dameslabel opgezet onder zijn eigen naam Frenken.

Volgens het juryrapport heeft Frenken met zijn damescollecties een vrouwbeeld neergezet dat stijlvast is en het nieuwe uniform is voor de vrije, modebewuste vrouw. ‘Hij heeft een potentieel grote kans om in de hoogste regionen van de modeketen een blijvend internationaal succes te manifesteren. Hij toont lef, talent en doorzettingsvermogen’, aldus de jury van het Prins Bernhard Cultuurfonds Mode Stipendium.

De vorige ontvangers zijn achtereenvolgens Ilja Visser (2011), Francisco van Benthum (2012), Truus en Riet Spijkers (2013), Jan Taminiau (2013), Youasme Measyou (2015), Iris van Herpen (2016), Ronald van der Kemp (2017) en Bas Kosters (2018).