Textiel en Mode alumni Das Leben am Haverkamp winnaars FASHION Dutch Design Award 2017

29 oktober 2017

Trots op Textiel en Mode alumni - Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker en Gino Anthonisse - van het collectief Das Leben am Haverkamp, winnaars van de Dutch Design Awards 2017 in de categorie Fashion.

De internationale jury, bestaande uit Bart Ahsmann (BEDA), Saskia van Stein (bureau Europa), Carolien Ligtenberg (Bureau Zwirt), Rosa Bertoli (Wallpaper), Deyan Sudjic (Design Museum London), Beatrice Leanza (Bejing Design Week), Joost Alferink (Product Designer, Design Consultancy), Roosje Klap (Graphic Designer) en Marco Coello (Design Week Mexico), koos de winnaars die op zaterdag 28 oktober tijdens Dutch Design Week bekend zijn gemaakt.

Winnaar categorie FASHION:
Das Leben am Haverkamp:
Bravado: a pretentious, swaggering display of courage (F/W 2017)
Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker en Gino Anthonisse

Jury statement:
Das Leben am Haverkamp stelt artistieke expressie voorop en laat zien hoe gedegen en vooral onbevreesd onderzoek eruit kan zien: het plezier spat ervan af. Gecombineerd met kennis van het kleermakersambacht, levert dat originele, goedgemaakte kledingstukken op. De jury noemt de combinatie van individueel ontwerp en collectieve output opmerkelijk en interessant. De collectie van Das Leben am Haverkamp roept vragen op, stelt zelf vragen en daagt uit. Daarmee doorbreken ze op speelse wijze de Nederlandse context van mode. Nu is het aan het collectief om de volgende stap te nemen en een eigen handtekening te ontwikkelen, ergens tussen de spectrums van het surrealistische en het speculatieve.