THE GALLERY DIVINE

Play Lab, het keuzevak van de afdeling Grafisch Ontwerpen sluit het semester af met de tentoonstelling THE GALLERY DIVINE. De expositie is geïnspireerd op een recente studierondreis door Iran en is tot en met donderdag 14 december gratis te bezoeken.

Onder leiding van co-afdelingshoofd/ontwerper Roosje Klap en kunstenaar/ontwerper Job Wouters hebben studenten en docenten van de bacheloropleiding Grafisch Ontwerpen én studenten van de recent gelanceerde masteropleiding Non Linear Narrative een prachtige rondreis in Iran gemaakt. De reis voerde langs talloze plaatsen en bezienswaardigheden, om zo de rol van het ornament in de Iraanse samenleving te bestuderen.

Roosje Klap:

“In de tentoonstelling ‘The Gallery Divine’ wordt de renaissance van het ornament gevierd, waarin namen kruipen, teksten zich ontrollen en kleurige geometrische patronen in overvloed aanwezig zijn in een meeslepende verkenning van het grid.”


Het project onderzoekt een vertaling van het digitale naar het fysieke in de vorm van een spectaculair Gesammtkunstwerk in de eigen academiegalerie.

Opening 8 december 2017
De opening van de tentoonstelling start met een korte lezing door designcriticus Alice Twemlow, over onlangs benoemd tot lector Design aan de KABK, getiteld 'The decriminalisation of the ornament'. Het programma begint om 16.30 uur.

Volg het project op Instagram via @theornamentaldivine

We bedanken Boels Rental voor het sponsoren van de tentoonstelling

PlayLab

‘The Gallery Divine’ is onderdeel van PlayLab, een keuzevak van de bacheloropleiding Grafisch Ontwerpen van de KABK, onder leiding van Roosje Klap & Job Wouters.

Deelnemende studenten:

Sophia Attigui, Katsiaryna Banar, Leith Benkhedda, Kylièn Bergh, Laura Brouwer, Kiki Coster, Zahari Dimitrov, Carmen Dusmet Carrasco, Isabella Giacomelli, Trang Hà Truong Nguyên, Verena Hahn, Linda Houtum, Rully Irawan, Bohwa Jang, Michelle Janssen, Berglind Jóhannsdóttir, Pepijn Jonge, Ned Kamburov, Pien Kars, Khrystyna Kordunian, Brechje Krah, Selina Landis, Peter Langen, Clara Lezla, Maarten Meij, Anna Moschioni, Wietske Nutma, Matteo Pellegrini, Tyrone Schorrer, Nina Tuikwerd, Esther Vane, Zuzanna Zgierska, Nicoletta Radice, Vincent Rheinberger, Arnaud Schmitt, Seojeong Youn, Mahtab Zamanifar, Rebecca Joly, Amanda Verberne

Details

Datum

8 december 2017 17.30 - 14 december 2017 17.00

Locatie

KABK Gallery

Meer info

feestelijke opening op 8 december

Entree

gratis