PhDArts Openbare Verdediging Jonas Staal

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de openbare verdediging door beeldend kunstenaar Jonas Staal van het proefschrift getiteld PROPAGANDA ART FROM THE 20TH TO THE 21ST CENTURY.

De openbare verdediging vindt op twee momenten plaats. Op donderdag 25 januari om 13.00 zal Staal voor het publiek een toelichting geven op een selectie uit het artistieke werk dat hij maakte in het kader van zijn promotieonderzoek. Om 15.00 zal hij zijn proefschrift verdedigen in het Groot Auditorium van de Universiteit Leiden.

Openbare Verdediging

Toelichting op een selectie uit het artistieke werk

25 januari 2018 om 13.00
Zaal 005
Lipsius van de Universiteit Leiden
Cleveringaplaats 1, Leiden

Proefschrift verdediging

25 januari 2018 om 15.00
Groot Auditorium
Academiegebouw van de Universiteit Leiden
Rapenburg 73, Leiden

Jonas Staal verkent de ontwikkeling van propagandakunst in de 20ste en 21ste eeuw. Staal toont door zijn onderzoek naar propaganda en zijn praktijk als propagandakunstenaar dat machtsstructuren verschillendevormen van propaganda en vervolgens verschillende vormen van propagandakunst voortbrengen. Macht en kunst zijn niet hetzelfde, maar kunnen ook niet los van elkaar worden beschouwd. Staal betoogt dat propaganda en propagandakunst geen begrippen uit het verleden zijn, maar concepten en praktijken aan de hand waarvan de constructie van onze werkelijkheid begrepen kan worden.

TEAM PROMOTIE
Prof. dr. Henk te Velde, hoogleraar vaderlandse geschiedenis, Universiteit Leiden
Dr. Sven Lütticken, Vrije Universiteit Amsterdam

Jonas Staal, ‘PROPAGANDA ART FROM THE 20TH TO THE 21ST CENTURY’, PhDArts 2018

Text and voiceover: Jonas Staal
Camera: Ruben Hamelink
Editing: Jonas Staal, Ruben Hamelink

Details

Datum

25 januari 2018 14.00 - 18:00

Locatie

Lipsius van de Universiteit Leiden Cleveringaplaats 1, Leiden + Academiegebouw van de Universiteit Leiden Rapenburg 73, Leiden

Meer info